Politica

PSD cu 14 procente peste PNL. Cum arată cel mai recent top al partidelor din România

Un sondaj realizat în perioada 10-20 ianuarie 2023 indică o scădere dură pentru Uniunea Salvați România (USR), partidul având doar 3 procente peste minimul necesar (5%) intrării în Parlamentul României. La polul opus se află, însă, Partidul Social Democrat (PSD) cu 36%, urmat de PNL (22%) și AUR (14%).

  • În ceea ce priveşte prezenţa la vot, aceasta ar fi de 40%.

La întrebarea: ”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?”, românii au răspuns, după cum urmează:

– PSD – 36%

– PNL – 22%

– AUR – 14%

– USR – 8%

–  UDMR – 5%

–  PMP – 4%

– PUSL – 4%

În acelaşi sondaj, românii au mai susţinut că pensiile speciale ar trebui eliminate (83%), dar şi că România trebuie să susţină Republica Moldova în criza energetică (63%).

În ceea ce priveşte coaliţia PSD-PNL, românii au spus că partidele de opoziţie nu ar trebui să se unească împotriva coaliţiei (63%).

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a realizat sondajul de opinie prin metoda faţă-în-faţă. Volumul eşantionului a fost de 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste, iar marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.