Politica

PSD Cluj și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare. Cine sunt și cu ce se ocupă

PSD Cluj a definitivat listele candidaților pentru Senat și Camera Deputaților. La Senat lista este deschisă de profesorul Vasile Dâncu, președintele Comitetului Național al PSD, iar la Camera Deputaților primul pe listă este medicul Patriciu Achimaș Cadariu, fost Ministru al Sănătății în guvernul Cioloș și director al Institutului Oncologic din Cluj-Napoca.

Vasile Dâncu a mai fost sentor în legislatura 2004-2008. În guvernul condus de Adrian Năstase – Guvernul Adrian Năstase (28 decembrie 2000 – 21 decembrie 2004), a fost ministru al informațiilor publice. Între 17 noiembrie 2015 și 4 ianuarie 2017 a fost ministru al administrației și dezvoltării regionale în guvernul Dacian Cioloș, A fondat două companii de cercetare sociologică – Institutul de Studii Sociale, Marketing și Publicitate Metro Media Transilvania (1994) și Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES (2009). Este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București. Susține cursuri de Sociologie Generală, Opinie publică, Comunicare, Cercetare de  piață, Management strategic.

Patriciu Achimaș- Cadariu este medic român, specializat în obstetrică-ginecologie, fost ministru al sănătății în guvernul Dacian Cioloș. Este conferențiar universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” și doctor în științe medicale. Din februarie 2012 până la data confirmării ca ministru, a fost managerul Institutul Oncologic „Prof.Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca. În prezent acesta este director medical Institutul Oncologic,

Potrivit declarației sale de avere, acesta deține două terenuri intravilane și o casă în Cluj-Napoca. Proaspăta lui soție deține două autoturisme, O Mazda din 2014 și o Toyota din 2019. Familia Achimaș are mai multe conturi deschise în care a adunat 450,000 lei și 302500 euro. Patriciu Achimaș a acordat un împrumut în nume personal în  valoare de 25.000 lei. Soția sa a contractat un credit în valoare de 57.000 euro. Familia Achimaș-Cadariu a menționat în declarația de avere și darul de nuntă în valoare de aproximativ 40.000 euro. În ceea ce privește veniturile, Achimaș a menționat salariul de la UMF 105.00 lei, salariul de la Institut 115,000 lei, Soția sa a obținut un venit de 72.000 lei.

Pe lista pentru Senat îi mai regăsim pe Ciortea Răzvan, candidatul PSD la funcția de primar în Turda la alegerile din vară. n urmă cu șase luni, Răzvan Ciortea candida la alegerile europarlamentare din partea Partidului România Unită, fiind primul pe lista de europarlamentari ai PRU Cluj.

Potrivit declarației de avere acesta nu deține case, terenuri, mașini și nici nu are bani la bancă, A menționat doar salariul de 14.800 lei și salariul soției 52.000 lei.

Anastase Claudia, fost consilier local. Potrivit declarației de avere deține un teren, un apartament și o casă de vacanță în județul Cluj, Are trei mașini, din 1992, din 2000 și din 2008. Are bijuterii în valoare de 6500 RON. Are deschise mai multe conturi la bancă în care a acumulat aprox 60.000 lei 5000 euro și 5000 dolari. Venitul încasat de la Transelectrica nu a fost făcut public. A menționat venitul soțului de la DRDP 60.000 lei.

Mocanu Mihai, economist, Groza Florin și Oprea Laurențiu.

Pe lista pentru Camera Deputaților se mai află: Alexandru Cordoş, actualul președinte interimar al PSD Cluj, urmat de Ovidiu Săcară, Horea Chirteş și Cornel Itu, actualul deputat. Pe poziția șase o regăsim pe Gabriela Ciot urmată de Chiorean Laura. Pe locul opt este Glăvan Mădălin, urmat de Sălătioan Vasile, consilier județean, Muncelean Teodora, Băgăcean Marinel, Gherman Maria și Lup Dragoș.

Averile primilor candidați de pe lista pentru Camera Deputaților puteți să le consultați aici:

Averile candidaților PSD Cluj care vor să fie consilieri locali și județeni: terenuri, case, bijuterii și venituri de sute de mii de lei

Contactat de Ziar de Cluj, președintele PSD Cluj Alexandru Cordoș a declarat că speră să obțină doi-trei deputați și un senator, în condițiile în care dacă păstrează rezultatul obținut la alegerile locale vor avea un singur loc de deputat eligibil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *