PubliNews

Protocol de colaborare intre clusterele din regiunea de Nord-Vest

Scris de 421

Vineri, 4 decembrie, Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTechTransilvania Cluster, Cluster TREC – Transylvania Energy Cluster, Cluster Gusturi Transilvane si Transilvania LifeStyle Cluster au semnat un protocol de colaborare, pentru a fi mai vizibile si pentru a prioritiza interesele sectoarelor pe care le reprezinta in regiune: agroindustrial, ITC, mobila, energie regenerabila si lifestyle.

Aceste structuri reprezinta impreuna interesele a 258 de entitati, atat din mediul economic, de cercetare si inovare, cat si din cel institutional. Firmele reprezentate au impreuna peste 18.000 de angajati in regiune si cumuleaza o cifra de afaceri de peste 1,3 miliarde euro.

Cu ocazia semnarii protocolului de colaborare, reprezentantii entitatilor de management au dorit sa marcheze Cluj-Napoca ca fiind cel mai eficient oras al Romaniei, principalul punct de coordonare si dezvoltare al acestor structuri.
Pentru anul 2016 semnatarii protocolului de colaborare au stabilit urmatoarele prioritati: initierea si sustinerea unor politici publice in ceea ce priveste structurile de tip cluster, derularea unor actiuni comune de promovare, identificarea si mobilizarea unor resurse comune in sprijinul cercetarii, inovarii si internationalizarii membrilor, dar si sustinerea unor proiecte trans-sectoriale.
 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 seconds Justitie
  INTERVIU despre decizia mizerabilă dată în cazul lui Liviu Man. După ce a fost arestat, judecat 12 ani și achitat, instanța i-a calculat suferința
 • Acum 1 hour PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 2 hours Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 2 hours Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 4 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 4 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 4 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 5 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 8 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 8 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 8 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE