PubliNews

Protocol de colaborare intre clusterele din regiunea de Nord-Vest

Vineri, 4 decembrie, Cluster Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTechTransilvania Cluster, Cluster TREC – Transylvania Energy Cluster, Cluster Gusturi Transilvane si Transilvania LifeStyle Cluster au semnat un protocol de colaborare, pentru a fi mai vizibile si pentru a prioritiza interesele sectoarelor pe care le reprezinta in regiune: agroindustrial, ITC, mobila, energie regenerabila si lifestyle.

Aceste structuri reprezinta impreuna interesele a 258 de entitati, atat din mediul economic, de cercetare si inovare, cat si din cel institutional. Firmele reprezentate au impreuna peste 18.000 de angajati in regiune si cumuleaza o cifra de afaceri de peste 1,3 miliarde euro.

Cu ocazia semnarii protocolului de colaborare, reprezentantii entitatilor de management au dorit sa marcheze Cluj-Napoca ca fiind cel mai eficient oras al Romaniei, principalul punct de coordonare si dezvoltare al acestor structuri.
Pentru anul 2016 semnatarii protocolului de colaborare au stabilit urmatoarele prioritati: initierea si sustinerea unor politici publice in ceea ce priveste structurile de tip cluster, derularea unor actiuni comune de promovare, identificarea si mobilizarea unor resurse comune in sprijinul cercetarii, inovarii si internationalizarii membrilor, dar si sustinerea unor proiecte trans-sectoriale.
 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *