In vizor

Drumuri si Poduri Judetene SA, firma judetului ce detine monopolul pe serviciile de deszapezire, estimeaza costuri de 6 milioane de lei pentru aceasta iarna

13,7 milioane de lei au costat, in ultimele trei ierni, lucrarile de deszapezire din judetul Cluj. Pentru iarna 2015-2016, costurile sunt estimate la 6 milioane de lei. Drumuri si Poduri Judetene SA, societatea subordonata Consiliului Judetean Cluj, detine monopol pentru aceste servicii pana in 2018.

Lucrarile de deszapezire din judetul Cluj sunt estimate, pentru iarna 2015-2016, la 6 milioane de lei. De aceste servicii se va ocupa, in cea mai mare parte, societatea Drumuri si Poduri Judetene SA, subordonata Consiliului Judetean Cluj, in baza unui acord-cadru semnat in primavara lui 2015.

Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) din subordinea CJ Cluj, a adjudecat anul acesta contractul pentru intretinerea si deszapezirea drumurilor din judet. Acordul cadru pentru lucrarile de intretinere pe timp de vara si serviciile de deszapezire a drumurilor judetene este valabil pentru perioada 7 aprilie 2015 – 6 aprilie 2018. Licitatia, cu o valoare estimata de peste 152 milione lei (34 milioane euro) a fost lansata inca din septembrie 2013, insa procedura de achizitie publica a fost contestata in repetate randuri.

In cele din urma, RAADPP Cluj a adjudecat acordul-cadru. Astfel, firma Diferit a castigat Lotul I (zona Gilau-Huedin), estimat la peste 54 de milioane de lei. Diferit SRL este o societate abonata la contractele publice, atat cele derulate de Consiliul Judetean Cluj, cat si cele ale Primariei Cluj-Napoca. Printe altele, Diferit SRL a castigat contractul de Modernizare a tramei de acces la Zona Industriala Cluj-Napoca – Lot I -, derulat de Primaria Cluj-Napoca si cu o valoare de 53 de milioane de lei.
Numai ca, potrivit RAADPP Cluj, Diferit a subcontractat lucrarile pentru Lotul I societatii Drumuri si Poduri Judetene SA.

Lotul II (zona Turda, evaluat la 43,7 milioane de lei) si Lotul III (zona Gherla-Dej, evaluat la 55 de milioane de lei) au fost adjudecate de Asocierea Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA si Societatea de Constructii Napoca SA. Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA este fosta Regie Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj.

Pana in 2015, judetul Cluj era impartit in cinci loturi, in ceea ce priveste deszpezirea drumurilor. Serviciile erau impartite astfel: zona Huedin – Asocierea Drumuri si Poduri Judetene si Diferit SA; zona Gilau – aceeasi asociere; zona Turda – Bema Prodserv SRL; zona Gherla-  Asocierea Drumuri si Poduri Judetene si Diferit SA; zona Dej –  Asocierea Drumuri si Poduri Judetene si Diferit SA;

Cu alte cuvinte, monopolul pentru aceste servicii a fost detinut tot de societatea subordonata Consiliului Judetean Cluj.

In ceea ce priveste costurile de deszapezire, in iarna 2012-2013 acestea s-au ridicat la 6.048.066 de lei. In octombrie-decembrie 2013, clujenii au platit  1.496.143 de lei pentru deszapezirea drumurilor din judet. In acelasi timp, in ianuarie-martie 2014, au fost 1.705.100 lei. In perioada ianuarie-aprilie 2015, deszapezirea din judet a costat 4.498.398 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *