Din oras

Protest al taximetriștilor pe străzile Clujului. Cer abrogarea OUG care permite funcționarea Bolt și Uber

Zeci de taximetriști clujeni sunt așteptați, marți, la un protest pe străzile din Cluj-Napoca și în fața Prefecturii Cluj în care cer Guvernului abrogarea OUG nr. 49/2019 care permite funcționarea firmelor de transport alternativ, cum sunt Bolt și Uber.

Protestul se va desfășura în intervalul orar 10 – 11, pe următorul traseu: pornire de pe Drumul Sfântul Ion – strada Primăverii – Pod Calvaria – Calea Mănăștur – Calea Moților – strada Petru Maior – Piața Lucian Blaga – strada Napoca – Piața Unirii (latura de Sud) – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu – strada Cuza Vodă – Piața Mihai Viteazu, pe o bandă de circulaţie, fără restricţionarea circulaţiei rutiere şi cu respectarea regulilor de circulaţie, estimând participarea a 50 de persoane.

De asemenea, de la ora 11 taximetriștii vor protesta în fața Prefecturii Cluj unde se așteaptă aproximativ 100 de persoane.

”Cerem Guvernului României aprogarea OUG nr 49/2019 care permite funcționarea transportului alternativ, care înseamnă, de fapt activitate mascată de taxi. Cei de la firmele respective nu plătesc taxe, banii pleacă din țară iar nouă ne-au scăzut încasarile cu 50%. Am făcut numeroase demersuri la autorități, dar degeaba.

Protestul taximetriștilor are loc la nivel național, iar în 27 septembrie vom organiza un mare protest la București”, a declarat pentru Cluj24 Daniel Mitrea, organizatorul protestului taximetriștilor clujeni.