Editorial

Prostul harnic îşi sapă groapa politică cu Ordonanţe ilegale, “noaptea, ca hoţii”. Vlad Voiculescu n-a învăţat nimic din păţaniile lui Liviu Dragnea

Premierul Florin Cîţu i-a înaintat președintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, premierul a decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

De la Monitorul Oficial li s-a tras. La prima vedere, Arafat se urinează, în continuare, cu boltă peste toată lumea, începând cu Klaus Iohannis. Asta s-ar fi văzut foarte bine dacă VeVe stătea în banca lui şi nu se hărnicea cu publicarea în Monitorul Oficial a tâmpeniei cu noua grilă de carantinare, “noaptea ca hoţii” – şi fără să-şi informeze Premierul cu privire la intenţie. Şi fără toate avizele legale.

De data aceasta, Arafat era cu un picior în groapă, la un pas de a o lua în freză. Că toată lumea era cu tunurile pe el. Şi eu am scris că TIR-urile luate din Turcia ca “tehnologie americană”, să stea mai mult defecte prin curţile spitalelor şi să moară oameni în ele, sunt şmenul lui. Dar a trebuit să vină VeVe să ne arate că e mai prost ca Dăncilă.

Şi încă un prost harnic, unul care dacă îi spui că e descheiat la şliţ, se încheie la palton. Aşa şi cu noua grilă publicată ilegal în Monitorul Oficial.

Marile oraşe, centre medicale, ca şi Cluj-Napoca, Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, adună în paturile ATI bolnavi şi din judeţele limitrofe. Păi conform gândirii luminate ar fi fost în carantină până la Sfântul Aşteaptă, că nu există printre noile criterii vomitate pe ascuns în Monitorul Oficial şi localitatea de origine a intubatului.

Aşa e cu prostul harnic mânat de bune intenţii – dar care nu vede dincolo de ceea ce a decis el, în obtuzitatea lui, că sunt bune intenţii.

Nu te poţi pişa veşnic contra vântului numai că şi-au pus nişte unii poză pe Facebook cu „am încredere în VeVe”. Ce ironie a sorţii să ţi se poată spune “VeVe” ca Veoricăi, de a cărei “prostie” te hlizeai, în timp ce tu dai semne de prostie în formă continuată…

Aştept cu interes poze de profil cu „Je Suis VeVe”.

Ultima aroganţă l-a costat cariera politică.

Şi, gata!

Gata pe dracu! Că abia acum începe circul adevărat, numai să reuşescă PLUS să se pună de acord cu USR (care USR este încă rănit în amorul propriu de cum s-au căţărat plusereii lui Cioloş pe meritele lor în funcţii publice, lăsându-i cu ochii în soare şi fără de “coledzi”).

Deocamdată se aud doar schelălăituri dinspre zona “pluseristă” – ca de la căţeluşi băgaţi cu boticul în propria vomă, ca altă dată să nu mai facă.

Şeful deputaților USR-PLUS, Ionuţ Moşteanu susţine că asistăm la “un act de agresiune a premierului în coaliție”. Şi, plin de curăjel, adaugă că: “Inclusiv ieșirea de la guvernare este o opțiune aflată pe masă”.

Între timp, Dacian Cioloş se dă “neinformat”. Citez: „Dacian Cioloș nu a fost informat de premierul Florin Cîțu de intenția de a-l revoca pe Vlad din funcția de ministru al Sănătății”, au declarat, pentru mediafax.ro, surse din conducerea PLUS.

La bătaie iese şi statuia vivantă Iulică Bulai: „Mafia din sănătate să nu se bucure prea devreme. Continuăm lupta. Îi mulțumesc lui Vlad Voiculescu pentru ce a făcut până acum. Toți cei care sabotează reformele din sistemul de sănătate vor plăti, mai devreme sau mai târziu. Toți cei care susțin mafia vor deconta această decizie. Lupta continuă”.

Păi, cu asemenea luptă, online, aşa cum va avea loc şi şedinţa USR-PLUS, imediat ce Dan Barna va finaliza discuțiile cu premierul Florin Cîțu (în care cică se va discuta inclusiv ieşirea de la guvernare), “Mafia din Sănătate” nu se bucură, face pe ea de râs.

Dar, staţi, că, între timp s-a trezit online şi Dacian Cioloş. Cică (citez de pe pagina de socializare): “Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil. Din păcate, în aceste zile sunt în recuperare medicală și nu pot interveni public. Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face. Dragoș Tudorache, președintele executiv PLUS, va exprima punctul nostru de vedere public în orele următoare.”

Deci, ar vrea să zboare, dar rana din pulpă nu-l lasă…

Între timp lupta cu ieşirea fermă de la guvernare s-a fâsâit. Surse din USR PLUS au declarat pentru News.ro că USR îl susţine pe Adrian Wiener, pentru a prelua Ministerul Sănătăţii, dar soluţia nu este însă acceptată de cei de la PLUS, care consideră că acest post le revine, ca urmare a discuţiilor din alianţă. Dar PLUS nu are la îndemână nicio nominalizare.

Dar nu pot să nu remarc cum luptă tot pe facebook şi Opoziţia. Ce comunicate demne de Bulă (bula de Facebook, fireşte) dă Ciolacu ot PSD: “prea târziu cu demiterea pentru zeci de mii de români”. De parcă la modul în care şi-au bătut ei, ca politicieni, indiferent de culoarea politică, joc de Sănătatea României (şi de România în mod expres), românii aceia nu o mierleau glorios… Sau crede că am uitat cine a pus pe butuci Sănătatea, Educaţia, Viitorul României?

Sau să râdem cu Gudureanul lui Dragnea: “PSD merge mai departe cu moțiunea de cenzură”

Ei, ca femeia de serviciu, violată că n-a vrut să fugă să scape de violatori, pe unde spălase, au depus o moţiune, se ţin de program.

Că după aceea au de mers la cumpărături. Că la 18.00, se închid magazinele.

Şi, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *