Editorial

Prostia fără limite a USR Cluj: Stimați papagali politici, tocmai ce v-ați băgat Mafia PNL în pat

De la început subliniez faptul că nu am absolut nimic cu Adrian Oros, cu Marius Nicoară, Dan Tarcea (deși ar trebui), sau cu copia xerox a lui Emil Boc de la Florești Bogdan Pivariu, care guițăcă OSĂ facă realizări în timp ce-și face selfi-uri din vizitele penibile de lucru la locul faptelor care OSĂ se petreacă.

Știrea este că USR Cluj a decis să sprijine candidații Alianței Dreptei Unite (care, deocamdată, este respinsă să participe la scrutin de către BEC):

”Filiala județeană a USR Cluj a decis duminică, 17 martie, susținerea senatorului și profesorului universitar Adrian-Nechita Oros drept candidat al Alianței Dreapta Unită pentru președinția Consiliului Județean Cluj. În cadrul aceleiași Conferințe a Filialei Județene a USR Cluj a fost desemnată și lista de candidați ai partidului pentru viitorul Consiliu Județean Cluj.”

Adrian Oros, fost ministru al Agriculturii, membru al PNL Cluj ediția Marius Nicoară, este la originile sale profesionale medic veterinar și președinte al nu știu cărei Asociații de crescători de ”ghiboli” (tradiții, chestii, presiuni pe APIA – ar fi interesant de văzut dacă pe vremea când era ministru al Agriculturii mai era și în funcția de președinte al acestei Asociații).

Acum este senator și profesor universitar la USAMV Cluj-Napoca, după o tentativă neizbutită de preluare a conducerii rectoratului.

Ce poate nu se cunoaște este faptul că Bogdan Pivariu, acum primar al comunei Florești, județul Cluj, a fost susținut prin sforile trase în PNL Cluj în 2020, de către tatăl său, Nicolae Pivariu care revenea la șefia Direcției Sanitar Veterinare (după o pauză de cercetare penală pentru evaziune fiscală) și de către Adrian Oros (pe atunci proaspăt ministru al Agriculturii și care, prin natura meseriei de bază, avea destule legături cu Pivariu, tatăl).

Așa că, un mare ghinion i-a lovit pe locuitorii comunei Florești, care au avut de ales între doi candidați condamnați penal: primarul Șulea și viceprimarul Pivariu.

În 2015, Pivariu a fost prins de polițiști la volan cu o alcoolemie de peste 0,80 mg/l, infracțiune care trebuia să fie pedepsită cu minim 8 luni închisoare. În timp ce senatorul PNL Marius Nicoară a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că a condus mașina băut, Bogdan Pivariu a reușit, ca prin minune, să beneficieze de o amânare a condamnării cu închisoarea, în baza unui termen de supraveghere de doi ani.

S-a votat conform tradiției ”răul mai mic” cu penalul mai mic, c-așa-i românul, când se-nveselește… Cât despre micuțul junior Pivariu, în patru ani de mandat de viceprimar s-a ocupat numai de concursuri cu cai.

Bogdan Pivariu nu a considerat calitatea sa penală ca pe o piedică în demersul său politic, prin urmare a candidat pe listele PNL Florești la Consiliul Local, unde a obținut un loc de consilier și postul de viceprimar, conform propunerii primarului Horia Șulea, fără ca informația privind condamnarea sa penală să ajungă la urechile cetățenilor. Fostul primar, Horia Șulea, împreună cu mulți lideri PNL care au știut această informație, au tăcut ca porcul în păpușoi și a tcut și justiția care nu s-a autosesizat cu privire la fapte, cu toate că există o decizie a Curții Constituționale care spune că aleșii locali își pierd mandatul, dacă sunt condamnați penal. Dar cu judecătorii Curții Constituționale și deciziile lor, politicienii români sunt obișnuiți să se șteargă la cur.

Și așa este când te recomandă doar vocea și talentul lui tata Nicolae și a bunului prieten Adrian Oros.

Și ce voci, măi, tată!

Tata Nicolae Pivariu este actualmente director la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj. A fost și în trecut, dar cu o mică pauză de trei ani, timp în care nimeni nu a îndrăznit să-i ia locul. Nicolae Pivariu a fost implicat într-un dosar de evaziune fiscală în anul 2014, în care DIICOT l-a acuzat că a sprijinit o rețea care comercializa carne expirată în toată țara. Tata Nicolae Pivariu a fost acuzat că din calitatea sa de șef al DSVSA avea grijă ca produsele alterate aflate în magazinele unei firme din Cluj să nu fie descoperite de inspectorii care efectuau controale pentru siguranța alimentară.

Magistratul de la judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti susținea în sentință, următoarele:

”Or toate aceste circumstanţe sunt de natură să provoace o puternică rezonanţă în cadrul societăţii a faptelor în discuţie, întrucât vorbim de o conduită abuzivă a unui înalt funcţionar, cu consecinţe asupra sănătăţii populaţiei, dar şi p e plan internaţional (în situaţia descoperirii caracterului nereal al raportului transmis de coinculpatul Duicu către OIE la data de 24 oct. 2014, raport bazat inclusiv pe concluziile nereale formulate de inculpatul-petent)”.

În urma scandalului, Tata Pivariu a fost suspendat din funcție, iar în anul 2017, după o revenire de aproximativ o lună jumate și-a cerut suspendarea pentru 3 ani, ceea ce presupunea că postul de șef al DSVSA ar fi blocat automat până la revenirea lui, fără ca vreo altă persoană să mai poată fi angajată acolo. După ce că și-a blocat postul timp de trei ani, fără să se știe încă cum a reușit asta, și-a continuat treaba, aliându-se cu afaceristul care a pus bazele fermei de bizoni la Recea Cristur, adică cu șoferul lui Oțel, Toma Rus, ajuns rapid șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (de unde a fost pus să aleagă: pleacă, sau pârnaie, la câte bube avea deja la dosar). Ce să vezi? Toma Rus e și un apropiat al ex-senatorului Marius Nicoară, cel care i-a băgat în PNL atât pe Nicolae Pivariu cât și pe Adrian Oros.

Cum să nu revină Tata Pivariu în funcția sa de șef al DSVSA, cu 5-6 luni mai devreme decât prevedea actul suspendării sale?

Nașul Adrian Oros a ajuns ministru după ce l-a sprijinit pe Ludovic Orban în competiția internă pentru preluarea președinției partidului, motiv pentru care i-a câștigat încrederea și acesta l-a răsplătit cu un mandat de ministru. Imediat după ce Adrian Oros și-a depus jurământul, Tata Nicolae Pivariu a revenit în funcția sa de șef al DSVSA.

Nașul Adrian Oros a fost luat în vizor în trecut când cheltuia mii de euro de la bugetul Camerei Deputaților pe două cabinete parlamentare, din Cluj Napoca și Gherla , care de fapt, sunt sediile PNL. Deputatul clujean a decontat, în anul 2018, nu mai puțin de 54.761 lei cu titlu de bunuri și servicii, și 4.958 lei cu titlu de cheltuieli de personal. Asta în situația în care, potrivit unor surse, deputatul Oros nu are niciun angajat la cabinetul lui de deputat. Întrebat atunci de reporterii Gazeta de Cluj despre situația acestor deconturi, Nașul Adrian Oros a dat câteva explicații succinte și vagi, după care a închis telefonul.

”Am două cabinete, unul în Cluj Napoca, pe strada Eroilor nr 6 și altul în Gherla. Cel din Gherla este la sediul PNL, dar am făcut o extindere a spațiului și am închiriat spațiul de la PNL. Am angajați, cum să nu! dar nu vă spun numele lor”, a declarat Oros

Potrivit unor surse, Adrian Oros, nu a făcut nici o extindere la spațiul PNL și nici nu l-a închiriat. Rugat să dea detalii despre modul în care a decontat suma de peste 10.000 de euro pe luna decembrie 2018, deputatul liberal Adrian Oros a închis telefonul fără să ofere nicio explicație. Astfel, pentru întregul an, deputatul Adrian Oros a decontat cu titlu de cheltuieli de personal și bunuri și servicii suma de 293.868 lei.

Credeți că e tot? În afacerea aceasta este și Dan Tarcea (Trompețica lui Boc). În timpul alegerilor din 2012, Adrian Oros l-a sprijinit să intre pe lista de consilieri locali a Uniunii Social Liberale (prima monstruozitate de alianță comisă de PNL, prima Uniune Stalinist Leninistă, cea cu tentativa de lovitură de stat din vara anului 2012).

Urmare a sprijinului lui Oros a intrat în grațiile lui Nicoară (care a apreciat faptul că Tarcea l-a evitat pe Uioreanu – sfat dat de mine, personal), Dan Tarcea este ales, în 2015, co-președinte al PNL Cluj-Napoca, iar din 2016 devine președintele organizației municipale PNL Cluj-Napoca.

Tot eu l-am învățat ca toată comunicare consilierilor locali ai PNL Cluj să se facă unitar sub denumirea de ”Grupul Consilierilor locali Cluj-Napoca” – să aibă o mai mare greutate și să arate unitate în fața mașinăriei de vot a lui Emil Boc. Toate comunicările ”Grupului” din acea perioadă ori sunt scris de mine, ori au trecut prin ”cenzura” mea.

Dupa alegerile locale din iunie 2016 câștigate de Emil Boc și absorția pe gură a PDL de către PNL (de îi stă în gât cu gust și acum), Dan Tarcea a fost ales viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. După care s-a schimbat. Cum se schimbă toți ăștia ajunși în politica românească și care, di tipi simpatici, se transformă în broscoi.

Enervat pe mine, Ziar de Cluj, Alexa și NCN, Emil Boc i-a dat ordin să nu participe sub nicio formă la emisiunile sau interviurile noastre. Iar Dan s-a conformat, fără coloană și fără proteste.

Amuzant (pentru mine) a fost faptul să-mi regăsesc sfaturile date lui Emil Boc din perioada (scurtă, de trei ani, până când am început săi încurc cu ideile mele pes sceuriștii din spatele lui Dnaeel Buda și Ștefaniei Ferencz), în care am colaborat cuacesta să ia primăria Cluj-Napoca din mâna lui Funar: ”dacă te duci, îi legitimezi”.

N-a contat cum l-a legitimat Emil Boc, în interes personal (că avea de câștigat, sau că i se poruncise de alții), pe Rareș Bogdan, lingând toți scuipații care i s-au aruncat în bot prin Ziua de Cluj în perioada 2004 – 2012. Contează că acum e bine lins la pampers într-un qui-pro-quo extrem de profitabil.

Revenind la papagalii din USR Cluj, ăia cu ”fără penali în funcții publice” și ”DNA, DNA, să vină să vă ia”, iau un antivomitiv și vă zic: vai de capul lor de hipsteri cu creierul la fel de neted și epilat ca gleznuțele – cu tot riscul de a-mi lua din nou ură de clasă de la acești neterminați (educațional și politic, niște mimoze care nu au ce căuta printre fiarele politice de azi, că se ofilesc la mirosul de sânge). Pentru papagalii aceștia, Ziar de Cluj, NCN, eu, Liviu Alexa, că spunem lucrurilor pe nume, suntem toxici, restul sunt puf de stele – ăia: pupincuriștii, chitanțieriștii, facturieriștii hoții de conținut și care nu citează niciodată.

Dragilor, tocmai ce v-ați băgat Mafia PNL în pat.

PS: Între timp, marți, Înalta Curte de Casație și Justiție a validat Alianța Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, care fusese respinsă de Biroul Electoral Central.