In vizor

Prorectorul UBB Dan Lazăr pregătește un tunuleț: cumpără 2000 de laptopuri pentru studenții săraci

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat într-un comunicat de presă că va achiziționa 2000 de laptopuri pentru studenții care beneficiază de burse sociale. Acest proiect vine abia acum, după un an de pandemie, tocmai când studenții se vor întoarece fizic la cursuri. UBB va plăti 3.600 de lei pentru fiecare astfel de laptop ce va fi oferit studenților. 

Contractul de finanțare în valoare totală de 7.265.695 lei, a fost semnat cu Organismul Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale și are ca scop achiziționarea a 2.000 de laptopuri cu conexiune la internet inclusă pentru 2.000 de studenți beneficiari de bursă socială sau bursă socială ocazională. UBB va demara astfel procedurile de achiziționare și distribuire a laptopurilor conform unei metodologii interne.

Proiectul a fost depus în cadrul Componentei 1 Acțiunea 2.3.3. apelul 2, Axa Prioritară: Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă Operațiunea: Îmbunatățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate și e-cultura și se va implementa în perioada 2 august 2021- 31 iulie 2022.

„Proiectul vine ca răspuns la nevoia de a asigura accesul studenților UBB care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale și burse sociale ocazionale, la activitățile didactice în mediul on-line, în contextul epidemiologic actual, dar are ca scop secundar și creșterea utilizării tehnologiei în procesul educațional. Criza pandemică mondială a scos la iveală multiple decalaje inclusiv în rândul studenților UBB subliniind nevoile diverse ale acestora pentru a putea face față corespunzător noilor provocări generate de necesitatea de a se conecta la mediul on-line. Este adevărat că ne dorim reînceperea anului universitar în format clasic, dar, în egală măsură, ne dorim ca studenții noștri să se bucure de măsurile de digitalizare implementate în ultima perioadă în cadrul universității noastre.”, declară managerul proiectului, prof. univ. dr. Dan Lazăr, prorectorul responsabil cu finanțarea, digitalizarea și relația cu studenții.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *