In vizor

Ce fac polițiștii clujeni pentru a-i opri pe „șmecherașii” care fac „liniuțe” prin oraș

Scris de 890

Tot mai mulți clujeni se plâng că sunt deranjați în fiecare noapte de șoferii teribiliști care ies cu mașinile pe străzi sau în parcări, turează motoarele, fac liniuțe în timp ce muzica bubuie din mașini. 

Ziar de Cluj a solicitat un punct de vedere Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj cu privire la acest fenomen, încercând să aflăm dacă există un plan de măsuri pentru a-i opri pe acești tineri și a le reda clujenilor liniștea. 

Potrivit răspunsului primit, polițiștii Biroului Rutier Cluj Napoca, împreună cu polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, acționează săptămânal pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere, în special în ceea ce privește nerespectarea regimului legal de viteză și tulburarea ordinii și liniștii publice, prin efectuarea unor activități de tipul ,,drifting,, cu autoturismele conduse. Astfel, ca urmare a depistării conducătorilor auto care încalcă aceste norme, dar și a altor prevederi legale statuate în OUG 195/2002R, polițiștii rutieri aplică sancțiuni contravenționale în acord cu abaterile exacte de la regulile de circulație pe drumurile publice, dar și a celor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Una dintre zonele preferate de tineri este parcarea amenajată de Primărie pe strada Năvădari, în curtea vechii cazarme. IPJ Cluj susține că a solicitat Primăriei amplasarea unor bariere care să nu mai permită accesul în parcare la ore târzii.

„Totodată, pentru descurajarea acestor activități și tehnici de conducere prin care este generat un disconfort locuitorilor din zonă, polițiștii rutieri au înaintat o serie de propuneri Primăriei municipiului Cluj-Napoca, referitoare la instalarea unor bariere, la intrarea în parkingul respectiv”, potrivit IPJ Cluj.

Ziar de Cluj a dorit să afle și câte sancțiuni au fost aplicate șoferilor care își dau întâlnire în respectiva parcare, însă IPJ Cluj nu a putut să ofere acest răspuns, menționând că nu au oblogația să prelucreze datele pe care le dețin pentru a le oferi ulterior presei. 

„În ceea ce privește cerința dumneavoastră de a vă comunica numărul de sancțiuni aplicate celor care încalcă aceste din urmă prevederi, în special în urma acțiunilor desfășurate în zona parcării Năvodari din cartierul Mărăști, menționăm faptul că activitățile desfășurate săptămânal de polițiștii rutieri vizează mai multe zone de interes operativ și artere de circulație, astfel că nu există o centralizare exactă pe zona indicată de dumneavoastră, iar încadrarea legală a acestor activități/tehnici de condus nu permite o individualizare exactă a datelor solicitate”, a mai transmis IPJ Cluj.

Fenomenul tinerilor care se adună în diverse locuri din oraș pentru „liniuțe” sau drifturi este unul cunoscut. Însă Poliția clujeană pare să nu fie capabilă să oprească acest fenomen, asta în ciuda sesizărilor venite din partea clujenilor. 

Astfel, platforma Primăriei este plină de astfel de sesizări. Printre zonele preferate de acești tineri sunt: Bulevardul Muncii, în zona sensului giratoriu de la Auchan Iris, strada Aurel Vlaicu sau Calea Dorobanților.

Recent o altă stradă a devenit ținta amatorilor de drifturi. Aceștia se adună pe platoul noului cimitir de pe strada Moș Ion Roată din Someșeni și circulă cu viteză, ambalează motoarele, iar asta se întâmplă noapte de noapte, după cum reclamă cei care locuiesc în zonă.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 12 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 13 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 15 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 15 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 17 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 18 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE