Din oras

Propunerea unui consilier local: Parkinguri subterane sub curţile şcolilor

Un consilier local a propus executivului primăriei realizarea de parkinguri subterane în curţile şcolilor şi liceelor din municipiul Cluj-Napoca. Ideea pare una fezabilă, făcând referinţă la lipsa acută a locurilor de parcare în special în zona centrală, însă nu reprezintă o prioritate pentru Emil Boc. 

Consilierul PSD Corina Croitoru a cerut azi în plenul deliberativului clujean un punct de vedere din partea  Direcţiei Tehnice a Primăriei Cluj-napoca în vederea oportunităţii edificării unpr parkinguri subterane în curţile şcolilor şi liceelor din municipiu. În opinia Corinei Croitoru, aceste parkinguri subterane ar putea fi construite sub terenurile de sport ale şcolilor şi ar putea fi utilizate de către profesori, părinţii care îşi duc copiii la şcoală sau de către riverani care ar putea închiria locurile de parcare. 

“Dacă echipa tehnică crede că terenurile de sport ale şcolilor din Cluj ar avea suficient sau ar putea pune la dispoziţie suficient spaţiu pentru amenajarea de parcări subterane. Ar fi fezabil, mă gândesc la construcţia de la liceul Avram Iancu, cea recentă, care nu are parcare subterană şi ar fi avut totuşi ieşire la două străzi – Onisifor Ghibu şi Scorţarilor. Fie şi pentru profesorii care vin la şcoală cu maşina dacă nu chiar pentru locuitorii din zonă. Poate s-ar putea închiria aceste parcări şi banii ar putea intra la şcoală şi nu v-ar mai cere dumneavoastră, aici la primărie, fonduri suplimentare. E doar o variantă dacă poate fi luată în calcul pentru viitor”, a afirmat Corina Croitoru.

Amabil ca de obicei, Emil Boc a ţinut să îi mulţumească consilierului din opoziţie pentru iniţiativă şi pentru sugestii, însă a ţinut să precizeze că investiţiile primăriei în domeniul construirii de parkinguri se axează în special pe zonele (cartierele) aglomerate ale oraşului. De parcă centrul oraşului nu este destul de aglomerat şi nu ar reprezenta o prioritate în realizarea unor noi spaţii de parcare. 

“Aceptăm aceste propuneri pe care nu le refuzăm. Dar, în ordinea priorităţilor, ne-am orientat spre aglomerările urbane mari cu care să începem”, a răspuns Emil Boc. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *