In vizor

Propria firma a Consiliului Judetean a dat-o in bara cu modernizarea unui drum. Abia acum, dupa cinci ani, conducerea judetului cere explicatii

Consiliul Judetean Cluj comanda o expertiza pentru lucrarile de modernizare a unui drum judetean realizate in 2015. Contractul a fost incredintat initial asocierii Samus Constructii – Construct Perom – Via Procons, dar a fost apoi subcontractat catre Drumuri si Poduri Judetene SA, societate aflata in subordinea forului judetean. Pentru realizarea expertizei sunt pusi la bataie 100.000 lei.

Drumul judetean pentru care Consiliul Judetean solicita expertiza este DJ 105 T: Cluj-Napoca – Corusu – Berind. Receptia pentru lucrarile de modernizarea a acestui drum nu a fost facuta din cauza degradarilor aparute. Lucrarile au avut loc in perioada 2011 – 2015. Este interesant insa ca abia acum, la cinci ani de la finalizarea proiectului, conducerea judetului solicita expertiza pentru niste lucrari subcontractate catre propria societate.

„Expertiza va determina cauzele aparitiei degradarilor la lucrari si va stabili solutiile de remediere. Beneficiarul va pune la dispozitia prestatorului dosarul de receptie al lucrarii si procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor”, este precizat în caietul de sarcini.

Lucrarile la acest obiectiv au fost executate in cadrul unui contract incredintat initial asocierii formate din SC Samus Constructii SA, SC Construct Perom si SC Via Procons SRL. Derularea propriu zisa a contractului a fost facuta prin subcontractarea catre Drumuri si Poduri Judetene Cluj S.A.

„In urma receptiei la terminarea lucrarilor, comisia de receptie a propus, si autoritatea contractanta a hotarat, respingerea receptiei. Comisia de receptie a solicitat expertizarea tehnica a lucrarilor. Pentru stabilirea cauzelor se vor analiza toti factorii implicati in indeplinirea cerintelor calitative si/sau de alta natura, avindu-se in vedere si faptul ca executia lucrarilor s-a facut in cadrul unui contract de proiectare si executie”, scrie in caietul de sarcini.

Samus Constructii Dej a fost infiintata in 1991. Asociat unic este Fertero LTD din Cipru, iar administratori sunt Georgian Ionut Marin, Sorin Gabriel Stanciu si Adrian Stanculescu. În 2018 a avut o cifra de afaceri de peste 19 milioane lei, pierderi de 542.000 lei si un numar mediu de 55 de angajati.

Construct Perom Bistrita este firma lui Gheorghe Petrut, infiintata în 1994. In urma cu doi ani, firma a avut o cifra de afaceri de 10,9 milioane lei si un profit net de peste 243.000 lei. Numarul mediu de angajati este de 129.

Citeste si:

Zeci de contracte de 25 MILIOANE EURO din bani publici pentru firma fostului șef al Regiei de Drumuri Județene Cluj pentru întreținerea drumurilor județene

Via Procons SRL Micesti, judetul Alba a fost infiintata in 2004 si ii are ca asociati si administratori pe Felicia Claudia Bodea si Emil Grigore Bodea. In 2018, firma a declarat o cifra de afaceri de 186.000 lei, un profit de 137.000 lei si un numar mediu de 3 angajati.

Drumuri si Poduri Judetene SA se afla intr-o situatie financiara cu probleme. Anul trecut, de exemplu, a ajuns in insolventa desi periodic Consiliul Judetean aloca fonduri pentru aceasta societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *