In vizor

Propaganda mincinoasă Untold umple Clujul cu 80 de milioane de euro în aplauzele a 95% dintre clujeni care ”susțin total festivalul”. Pe ce cercetare de piață se bazează ceea ce se publică în presa locală de chitanțier?

În ciuda demontării minciunilor de acest gen făcute în fiecare an, propaganda Untold răspândită de presa locală de chitanțier bafă în acest an 80 de milioane de euro ”în economia Clujlui”. O depășire de plan de 20 de milioane de euro față de anul trecu, an mai sărac, cu numai 60 de milioane de euro băgate de Untold în 4 zile în aceeași economie.

Un SRL cu mari dificultăți financiare, după cum s-a demonstrat ieri și ai căror organizatori nu mai știu ce anume să inventze ca să mai jupoaie un ban de pe prostoiul de festivalierm vine să azvârle pe piață, ca Pristanda, câți bani introduce ”în econimia Clujului”, de până și trompețica de PR a festivalului,primarul lor (că al clujenilor nu mai e de multă vreme), Emil Boc, ”se declară invidios.

Titrează presa locală de chitanțier: ”Emil Boc spunea în 2022 că participanții la festival au cheltuit peste 50 de milioane de euro, iar organizatorii menționau suma de 60 de milioane, acum s-a ridicat ștacheta. Bogdan Rădulescu, Chef Business Officer Untold, a spus că în 2023 Untold va vărsa în buzunarele clujenilor și ai comunității 80 de milioane de euro. În plus, Untold a investit în 2023 suma de 20 de milioane de euro pentru a organiza acest eveniment grandios.”

Nu zău? Din ce? Din pierderile raportate de sereleul organizator? Nu, din banii de publicitate. Din sponsorizări. Se lucrează pe banii altora ca la începutul grandios când primarul lor, Emil Boc, le-a dat 800 de mii de euro din banii clujenilor să-și înceapă afacerea. Așa, moca! Nici măcar banii aceia despre care justiția a dat un verdict clar de deturnare și delapidare nu s-au întors la bugetul local, că Emil Boc n-a considerat necesar să-i ceară înapoi prin justiție. Ce e delapidat, delapidat rămâne.

CITEȘTE: UNTOLD SRL, firma din spatele mega-festivalului de la Cluj-Napoca, este în risc comercial ridicat! Pierderi grele, de ani de zile!

CITEȘTE: FOAME DE BANI SAU NECAZ FINANCIAR? Organizatorii UNTOLD au pregătit o nouă țeapă la portofelul ”festivalierilor”

Apropos de ”beneficiile financiare” aduse Untold clujenilor, acestea sunt: doar spațiul public confiscat, deranjul produs de niște nesimțiți, în cârdășie cu alți nesimțiți din non-administrația publică clujeană, care nici să respecte vreo lege nu-și mai propun cu ocazia acestui dezmăț colector de bani pentru buzunarele lor, nu ale clujenilor.

Ca șianul trecut, când același deșeu de comuncare ne spunea că Participanții la festival vor „sparge” 100 de milioane de euro la Cluj. O comunicare pentru prostoi și presa locală de chitanțier: ”Cei 400.000 de oameni așteptați la Cluj-Napoca în perioada festivalului vor cheltui, pe cazare, transport, mâncare, băutură și altele, aproximativ 100 de milioane de euro, susțin organizatorii”.

De aceea, s-au amenajat ”spots” pentru ”peste 70 de vendori cu mâncare și băuturi” ÎN INTERIORUL FESTIVALULUI, mama ei de limbă română, că tușea imbecilul dacă pronunța locuri și vânzători!
Iar de ieșit de acolo, când abia ai intrat va fi mai greu. De aceea e Parcul Central dat lui Buta, să-l închirieze la ”spot” ”vendorilor”, să-și umple contul exploatând spațiul public clujean în complicitate cu slugile sale din administrația publică locală.
Cum bine scrie și Iulia Sever, colega noastră de la NCN:
”Să vă mai zic. Parcul Central (un părculete), parc public, se închide câteva zile înainte, câteva zile după untoldeală. Ce mare scofală în toiul verii? Rutele și programele companiei de transport public se modifică. Se reduce activitatea într-o seamă de spitale, din cauza stării de disconfort fonic. Vin dealerii, doar știți, nu? Dar urbea e pregătită, acceptă cuminte. Oraș ardelean, așezat. Ce e val ca valul trece, nu? Untoldul aduce bani in pușculița locală, nu? Nu, dumneavoastră cedați din mobilitate, din confort, din siguranță medicală, din aerul pe care îl respirați. Puțin, foarte puțin, nu? Toată treaba asta se face pe banii dumneavoastră, scoateți bani din buzunar să fie străzile cât de cât circulabile în zonă, să fie salubrizat corespunzător, să funcționeze acolo cum se cuvine iluminatul public, să se creeze noi spații de desfășurare. Muzica de la Untold nu e gratis, e si pe spezele noastre, pe Armin îl plătim toți, zi de zi. Când se mai dalează o zonă, bucurați-vă. Înseamnă că avem potențial, nu? Mai țineți minte platoul Sălii Sporturilor și oamenii stând la coada la Caritas? De bunăvoie , de bună seamă. Copiii lor s-au întors acolo, au plătit bilet pentru asta. Și dansează de opt ori.”
Da, Untold este noul Caritsa. Prin vechiul Caritas, securiștii anilor 90 și-au spălat banii pe spinarea prostoilor care au crezut că pot pune 1 leu și pot primi, fără să facă nimic, 8 lei. Prin Untold tare bănuim că noii securiști își fac mendrele ”operațiunilor speciale”. De la Afacerile ”Țigareta”, la Afaceare ”Untold”. Cândva va exista și un Acar Păun când se va defecta jucăria….