Din oras

Promisiunile, meniul special și ever green al celor care au condus și conduc CJ Cluj – VIDEO

Scris de 693

Artiștii Filarmonicii Transilvania sunt nevoiți să repete acasă. Pentru că nu au un sediu, muzicanții își fac studiul individual în apartamentele lor. În urechile vecinilor. Vecinilor toleranți. Pentru că sunt și oameni deranjați de zgomotul instrumentelor și care nu le permit artiștilor să repete la distanță de un perete neizolat fonic.

Si toți au dreptate. Unii că vor să fie buni, lucru pentru care au nevoie de exercițiu, ceilalți pentru că au nevoie de liniște.

Însă există vinovați: cei care au fost la conducerea Consiliul Județean Cluj și cei care sunt acum în fruntea instituției. Politicieni care promit, și promit, și promit. Dar doar atât. Nu fac absolut nimic. E ceva performanță să duci pe cineva cu zăhărelul 30 de ani! De 3 decenii, filarmonica din Cluj așteaptă să aibă un sediu. Timp în care, an de an, autoritățile județene reușesc să păcălească lumea și să tot promită. Doar ca să nu îi poată acuza nimeni că le-au zis pe șleau celor de la filarmonică „să cânte la altă masă”.

Managerul Filarmonicii de Stat „Transilvania”, Silvia Sbârciu, nu are încotro și încă mai visează că cineva își va respecta cuvântul dat. A recunoscut că încă trăiește cu speranța în emisiunea O țară ca afară, de la NCN, realizată de Andrei Mareș.

„S-au obținut promisiuni de foarte multă vreme. Sunt toate șansele, dacă facem din nou demersuri, să obținem din nou o promisiune. […] Ce-mi doresc în schimb, poate nu chiar în mandatul ăsta, nu știu dacă e fezabil într-un timp atât de scurt, dar într-un viitor cât de apropiat, îmi doresc ca promisiunile să se materializeze. […] Au fost promisiuni chiar concrete, cu proiect”, a declarat Silvia Sbârciu în cadrul emisiunii „O țară ca afară” de la NCN.

În consluzie, orchestra filarmonicii Transilvania, susținută de CJ Cluj, își desfășoară repetițiile în sala Auditorium Maximum din cadrul Colegiului Academic „Ștefănescu Goangă”, o sală ce aparține Universității „Babeș-Bolyai”. Contra cost, evident. Studiul individual al artiștilor, așa cum am spus deja, se desfășoară acasă în cele mai bune cazuri, iar biroul administrativ al instituției, se află la 500 de metri de sala de concerte, într-o aripă a Casei de Cultură a Studenților, îngrămădit printre alte birouri și spații de depozitare.

Eh, dacă ar fi fost vorba despre lăutari de doi bani care le cântă politicienilor locali pe la chefuri, probabil că ar fi avut de mult timp un sediu și nici ăla de orice soi, ci grandios, nevoie mare. Dacă le-a trebuit muzică cultă, să stea deoparte!

Vezi aici fragmentul din emisiune:ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  SĂ DĂM CU BANUL DE PĂMÂNT: Cât de frumoase sunt inutilele garnituri de cauciuc de la baza pomilor care au umplut orașul prin contract cu atribuire directă din banul public
 • Acum 3 hours Politica
  Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari. Între timp, ministrul Apărării, se hărnicea să creeze o nouă categorie de pensionari speciali: civilii care lucrează în armată, poliție și servicii secrete se pot pensiona mult mai repede, la fel ca militarii
 • Acum 14 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 16 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 18 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 21 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 21 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 23 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 24 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 24 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 1 day Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 1 day Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE