In vizor

Promisiunile lui Boc pentru 2021: lucrările la Baza Sportivă La Terenuri, Pădurea Clujenilor, Parcul Rozelor și Turnul Pompierilor vor fi gata

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi lista proiectelor care vor fi încheiate anul acesta. Baza Sportivă La Terenuri unde se lucrează într-un ritm „amețitor” este una dintre investițiile care ar fi gata în 2021. De asemenea, în oraș ar urma să circule 10 tramvaie noi, iar Soporul va avea un Plan Urbanistic Zonal. Edilul este hotărât să aplice amenzi și să publice liste ale rușinii dacă firmele aflate în contract cu Primăria nu vor respecta termenele de finalizare a lucrărilor. Cetățenii ar trebui să adopte aceeași măsură și să îl amendeze pe primar cu voturi mai puține la viitoarele alegeri locale dacă promisiunile de la început de an nu sunt respectate.

Lista anunțată de primarul Emil Boc, vineri într-o emisiune online, arată astfel:

„Baza Sportivă La Terenuri va fi finalizată anul acesta, un obiectiv major al Clujului. Stăm cu ochii pe constructor ca pe butelie, în sensul ca termenul din septembrie să fie respectat.

Al doilea obiectiv major este Pădurea Clujenilor. Se va termina, lucrarea este în grafic până acum.

Parcul Rozelor este, de asemenea, un obiectiv de investiții important. Modernizarea lui a început deja și, în consecință, va fi finalizat anul acesta.

Dacă ne uităm la partea care ține de educație, avem modernizarea Liceului Onisifor Ghibu, care se va finaliza anul acesta. De asemenea, avem modernizarea Colegiului Tehnic Ana Aslan, extinderea creșei de pe strada Meziad.

Planul Urbanistic Zonal pentru Sopor se va face anul acesta conform discuției pe care o avem în fiecare zi cu proprietarii.

Turnul Pompierilor va fi finalizat.

Deja am achiziționat cele 10 autobuze pentru transportul elevilor și aproximativ 10 noi tramvaie pe fonduri europene”.

Boc a anunțat și proiectele care vor fi gata anul viitor. Teoretic vor fi finalizate în 2022 pentru că practic știm foarte bine că de foarte multe ori nu sunt respectate termenele limită.

„Dacă discutăm despre obiective care își continuă implementarea anul acesta pentru că s-au desfășurat deja licitațiile, vă pot spune că lucrările pe 21 Decembrie vor fi gata în aprilie anul viitor.

Modernizarea Parcului Ștefan cel Mare va fi gata anul viitor, podul Oașului – Răsăritului se lucrează anul viitor, un nou corp de clădire cu 15 săli de clasă va fi la Școala Iuliu Hațieganu, vor fi gata și Grădinița Floare de Iris, Căsuța Poveștilor.

La Parcul Feroviarilor licitația este avansată, la Parcul Armătura, la malurile Someșului din zona Grigorescu – Plopilor și modernizarea platoului Sălii Sporturilor. De asemenea, începerea lucrărilor la Școala Nicolae Iorga și la Seminarul Teologic Ortodox. Va fi o creșă nouă pe Câmpului.

Vom avea și modernizarea zonei străzii Mihail Kogălniceanu, unde avem licitația în evaluare și vom începe probabil și lucrările în toamnă”, a spus primarul.

Bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2021 este de 433.225.627 euro (peste 2 miliarde lei), mai mult cu 22,88% față de bugetul de anul trecut. Potrivit conducerii Primăriei, jumătate din sumă va fi pentru secțiunea de funcționare, iar cealaltă jumătate pentru dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *