Din oras

Proiectul Swimathon, “exportat” in Ungaria

Succesul de care s-a bucurat proiectul Swimathon la fiecare editie a ajuns cunoscut si in Ungaria, astfel ca o delegatie a unei regiuni din aceasta tara  viziteaza acum fundatia organizatoare pentru un acord si va lua parte la evenimentul de sambata. Editia din acest an reuneste 250 de inotatori care se vor intrece pentru 19 proiecte.

Evenimentul va avea loc sambata, 5 iulie, de la ora 9, la Complexul de Natatie Universitas. Au fost inscrise 19 proiecte, pentru a caror finatare vor inota in competitie nu mai putin de 250 de participanti. 

“Asteptam sa fie prezenti aproximativ 1.000 de spectatori. In acest an avem o vizita a unei delegatii din Ungaria. Vor sa implementeze si ei conceptul de Swimathon, aceasta modalitate de strangerea de fonduri pentru cauze speciale, a precizat Larisa Gabriela Dragos, coordonator Atragere de fonduri si managementul donatorilor in cadrul Fundatiei Comunitare Cluj, organizator al actiunii. 

Intre proiectele de la Swimathon 2014 se numara “Impreuna schimbam vieti”, o initiativa in urma careia se va organiza o tabara la mare pentru 37 de copii si tineri cu insuficienta renala cronica tratata prin hemodializa sau transplant renal aflati in ingrijirea unor centre de hemodializa, sectii de nefrologie din Cluj-Napoca si alte localitati ale Romaniei.

Pentru ca aceasta sa poata avea loc, mai este nevoie de 20.000 de lei, potrivit lui Emanuel Ungureanu, presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie “Claudia Safta”, initiator al proiectului. 

“Speram ca in urma competitiei de la Swimathon se stranga cel putin 10.000 de lei. Este una dintre cauzele pentru care va inota in concurs echipa Marty, care ii ajuta pe acesti copii inclusiv cu mancare servita la spital. Proiectul Swimathon mi se pare extraordinar, prin felul in care in jurul ideii de sport se strang oameni ca sa ajute pe cineva”, a declarat Ungureanu. 

Au mai fost inscrise, de asemenea, proiecte ca “Intra la apa! Sustine-i pe Beatrice si Paul impreuna cu Emerson Social Committee!”, “Intervenții asistate de animale pentru copiii de la centrul de zi Caritas 2”, “Reintegrarea socio-profesionala a bolnavilor cu psoriazis”, “CJX – Cluj Checks In at Europe”, “InfoTrafic – nu lasa sa se scufunde viitorul unui copil. Inoata alaturi de noi!”, “Bosnia sub apa – Solidaritate în Balcani”, “Alianța Faptelor Bune din Pata Rat” sau “Drive Your Community for Better”. 

In cinci ani de Swimathon, Fundatia Comunitara Cluj a strans 450.000 de lei, de la 2.500 de sustinatori, pentru 57 de proiecte din domenii variate – educație si burse, varstnici, reabilitare de locuinte, protectia animalelor, sanatate si terapii speciale, sport etc.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *