Din oras

Proiectul ratat Un copil un arbore continua cu un contract direct pentru o firma de casa a Primariei

Proiectul de suflet al primarului Emil Boc, Un copil un arbore, va continua si in aceasta toamna, in ciuda faptului ca multi dintre copacii plantati anii trecuti s-au uscat. Potrivit reprezentantilor Primariei s-au cumparat 1.013 placute care urmeaza sa fie legate de copaceii plantati.

Scopul programului este ca, pentru fiecare copil nascut, sa se planteze un copac intr-o zona aleasa de parinti, care sunt “incurajati sa il ingrijeasca alaturi de copii lor”. Primarul Emil Boc, care lansase programul si in mandatul precedent, fara sa fie continuat insa de Sorin Apostu, nu a ratat nicio sesiune de plantare. De fiecare data a luat mandru harletul in mana in fata camerelor de filmat si s-a pozat cu micutii in numele carora s-au plantat arborii. Numai ca, dupa plantare, nu s-a mai interesat nici edilul si nici parintii de copaci, in multe locuri acestia fiind uscati. Pentru pomii plantati in numele nou-nascutilor in 2012 si 2013 Primaria a platit peste 25.000 de lei firmei de casa Rasimo. De altfel, firma Rasimo este din 2007 abonata la contractele municipalitatii privind furnizarea de material dendrofloricol, la fiecare licitatie, firma controlata de Radu Vlas, proprietarul Complexului Leul si apropiat al PDL, castigand cateva loturi grase.

Firma Nitra Vision este cea care a luat prin achizitie directa contractul de 1.900 de lei pentru placute, la mai putin de jumatate din pretul estimat de Primarie. Nici aceasta nu este straina de contractele cu statul, in special cu Primaria. Aceeasi Nitra Vision SRL este cea care a tehnoredactat in anii precedenti oficiosul Primariei, Jurnalul Municipal. Nitra Vision este firma lui Sorin Tibi Tripon, care este si administrator si asociat alaturi de Ionut Costel Trandafir. Tripon este actionar si in societatea SC Monitorul de Cluj SRL, dar si in alte societati cu profil similar. Nitra Vision nu are niciun angajat, iar pe anul trecut a raportat o cifra de afaceri de 217.000 de lei si un profit de peste 109.000 de lei. Obiectul activitatii societatii infiintate in 2010 este de activitati de consultanta pentru afaceri si management.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *