In vizor

Proiectul controversat al blocului de 13 etaje de pe Parâng nu are niciun aviz de la Primărie. Regimul de înălțime în zonă este P+4

Scris de 111

Clujenii care locuiesc pe strada Parâng au sesizat ZIar de Cluj cu privire la proiectul imobiliar care prevede construcția unui bloc cu 13 etaje. Consilierul local Radu Rațiu, membru în comisia de urbanism a precizat că în acest moment acel proiect imobiliar nu a primit niciun aviz și că sunt șanse minime ca el să fie aprobat în actuala formulă.

Citește mai mult:

Urbanism de cumetrie în funăria lui Boc: un bloc de 13 etaje, ridicat în fața blocurilor de 10 etaje în Mănăștur

Rațiu a precizat că dezvoltatorul imobiliar susține că acest proiect se află pe strada Parâng, însă în realitate se situează pe aleea Tazlău acolo unde regimul de înălțime este de P+4. 

„Acest proiect imobiliar a ajuns în Primăria Cluj-Napoca acum doi ani de zile. Foarte important de știut este că în acest doi ani nu a primit niciun aviz din partea autorităților. Nu are nici avizul Serviciului de Siguranța Circulației, nici avizul Comisiei de Urbanism. În momentul de față a pus în dezbatere o a doua variantă a acestui proiect imobiliar. Am fost la faza locului și din păcate nici măcar nu era afișată planșa corect. Ceea ce este regretabil pentru că noi suntem un oraș deschis în care cerem ca toate aceste proiecte imobiliare să fie transparente și orice clujean poate participa la ședința Tehnică de Urbanism. Acel proiect este pe aleea Tazlău. Dezvoltatorul ne spune că este pe strada Parâng, dar accesul la acel proiect imobiliar nu se face de pe strada Parâng ci se face de pe Aleea Tazlău care este o alee înfundată. Este o alee sufocată deja de trafic și regimul de înălțime în acea zonă este de P+4”, a declarat Radu Rațiu la Ziua de Cluj.

Consilierul local Rațiu recunoaște că prin acest proiect imobiliar s-ar crea un spațiu verde, însă cu siguranță nu va fi aprobat în varianta de P+13. Rațiu nu exclude o posibilă derogare și posibilitatea ca dezvoltatorul imobiliar să primească acordul să ridice un imobil cu mai mult de patru etaje, dar doar dacă va oferi ceva comunității la schimb. 

„Acest proiect imobiliar ar aduce și avantaje în acea zonă: un spațiu verde generos, amenajarea acelei zone care este într-o stare deplorabilă. Soluția cu care a avenit este total neinspirată. Un imobil de 13 etaje într-o zonă unde există blocuri din perioada comunistă de p+4 nu este o soluție corectă. Le-am spus oamenilor că Primăria nu a semnat niciun aviz pentru varianta în lucru. Constructorul are tot dreptul să demareze procedura pentru un plan urbanistic zonal. Cu siguranța acel proiect imobiliar, ne dorim să se facă dar nu în propunerea actuală. Prin PUZ se pot realiza mai multe etaje. Sunt șanse, dar de doi ani de zile proiectul bate pasul pe loc și nu văd în viitorul apropiat ca un proiect în acea zonă să fie aprobat, cu atât mai mult un proiect de P+13, se poate realiza, dar nu pe actualul PUG. Primăria este deschisă la negocieri, dar depinde ce are de câștigat comunitatea. În acest moment comunitatea nu are nimic de câștigat. Cel mai probabil proiectul va ajunge pe masa Comisiei de urbanism. Eu sunt împotriva acestui proiect așa cum este expus în acest moment”, a mai declarat Rațiu.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 mins PubliNews
  „Field of Dreams” – noile colecții toamnă-iarnă din magazinele Iulius Mall Cluj inspiră la visare și emoție. Vino să le descoperi!
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 5 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 7 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 8 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 8 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE