In vizor

Proiectul controversat al blocului de 13 etaje de pe Parâng nu are niciun aviz de la Primărie. Regimul de înălțime în zonă este P+4

Clujenii care locuiesc pe strada Parâng au sesizat ZIar de Cluj cu privire la proiectul imobiliar care prevede construcția unui bloc cu 13 etaje. Consilierul local Radu Rațiu, membru în comisia de urbanism a precizat că în acest moment acel proiect imobiliar nu a primit niciun aviz și că sunt șanse minime ca el să fie aprobat în actuala formulă.

Citește mai mult:

Urbanism de cumetrie în funăria lui Boc: un bloc de 13 etaje, ridicat în fața blocurilor de 10 etaje în Mănăștur

Rațiu a precizat că dezvoltatorul imobiliar susține că acest proiect se află pe strada Parâng, însă în realitate se situează pe aleea Tazlău acolo unde regimul de înălțime este de P+4. 

„Acest proiect imobiliar a ajuns în Primăria Cluj-Napoca acum doi ani de zile. Foarte important de știut este că în acest doi ani nu a primit niciun aviz din partea autorităților. Nu are nici avizul Serviciului de Siguranța Circulației, nici avizul Comisiei de Urbanism. În momentul de față a pus în dezbatere o a doua variantă a acestui proiect imobiliar. Am fost la faza locului și din păcate nici măcar nu era afișată planșa corect. Ceea ce este regretabil pentru că noi suntem un oraș deschis în care cerem ca toate aceste proiecte imobiliare să fie transparente și orice clujean poate participa la ședința Tehnică de Urbanism. Acel proiect este pe aleea Tazlău. Dezvoltatorul ne spune că este pe strada Parâng, dar accesul la acel proiect imobiliar nu se face de pe strada Parâng ci se face de pe Aleea Tazlău care este o alee înfundată. Este o alee sufocată deja de trafic și regimul de înălțime în acea zonă este de P+4”, a declarat Radu Rațiu la Ziua de Cluj.

Consilierul local Rațiu recunoaște că prin acest proiect imobiliar s-ar crea un spațiu verde, însă cu siguranță nu va fi aprobat în varianta de P+13. Rațiu nu exclude o posibilă derogare și posibilitatea ca dezvoltatorul imobiliar să primească acordul să ridice un imobil cu mai mult de patru etaje, dar doar dacă va oferi ceva comunității la schimb. 

„Acest proiect imobiliar ar aduce și avantaje în acea zonă: un spațiu verde generos, amenajarea acelei zone care este într-o stare deplorabilă. Soluția cu care a avenit este total neinspirată. Un imobil de 13 etaje într-o zonă unde există blocuri din perioada comunistă de p+4 nu este o soluție corectă. Le-am spus oamenilor că Primăria nu a semnat niciun aviz pentru varianta în lucru. Constructorul are tot dreptul să demareze procedura pentru un plan urbanistic zonal. Cu siguranța acel proiect imobiliar, ne dorim să se facă dar nu în propunerea actuală. Prin PUZ se pot realiza mai multe etaje. Sunt șanse, dar de doi ani de zile proiectul bate pasul pe loc și nu văd în viitorul apropiat ca un proiect în acea zonă să fie aprobat, cu atât mai mult un proiect de P+13, se poate realiza, dar nu pe actualul PUG. Primăria este deschisă la negocieri, dar depinde ce are de câștigat comunitatea. În acest moment comunitatea nu are nimic de câștigat. Cel mai probabil proiectul va ajunge pe masa Comisiei de urbanism. Eu sunt împotriva acestui proiect așa cum este expus în acest moment”, a mai declarat Rațiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *