In vizor

Proiecte studentesti resapate pentru Cluj, Capitala Europeana a Tineretului

Organizatiile studentesti, membre in Federatia SHARE, propun proiecte de avengura locala pentru tinerii din viitoarea Capitala Europeana a Tineretului in 2015. In 2014, la Salonic, studentii lupta pentru egalitate, ecologie si respectarea drepturilor omului, dar si pentru recreionarea politicilor care tin de dinamica urbana a orasului.

Studentii clujeni gandesc local pentru Cluj, Capitala Europeana a Tineretului

Studentii clujeni “recicleaza” proiecte pentru 2015. Trei organizatii studentesti din UBB, UMF, UTCN propun proiecte vechi pentru Cluj, Capitala Europeana a Tineretului. Cu 233 de zile pana cand Cluj-Napoca se incoroneaza drept Capitala Europeana a Tineretului, principalii actori din proiect – organizatiile studentesti -propun proiecte vechi pentru 2015.

De pilda, Organizatia Studentilor din Universitatea “Babes-Bolyai” (OSUBB) pregateste a 7-a editie de Junior Summer University, o scoala de vara pentru elevii de clasa a XI-a, la Cluj-Napoca. Pentru 2015, OSUBB a gandit proiectul UBBFest, un festival pentru studentii din Universitatea “Babes-Bolyai”.

Nici Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica (OSUT) nu se lasa mai prejos. Tinerii studenti la Politehnica pregatesc, tot pentru elevii de clasa a XI-a, Engineering Summer University, alta scoala de vara pentru liceeni. Alt proiect pe care mizeaza OSUT pentru 2015 este Infotechul, un program “care se pliaza foarte bine pe strategia Uniunii Europene si implicit a Capitalei de Tineret cu privire la cresterea angajabilitatii in randul tinerilor si diminuarea abandonului scolar in randul acestora”.

Organizatia Studentilor Medicinisti (OSM) se incadreaza in peisaj si propune, pentru Capitala Europeana a Tineretului, proiecte pe care le deruleaza de ani buni: donare de sange, campanii prim-ajutor privind siguranta in trafic, dar si un congres cu participare internationala.

Grecii au o strategie globala pentru Capitala Europeana a Tineretului din 2014

Cea de-a treia Capitala Europeana a Tineretului, Salonic, propune 11 teme pentru va tinerii sa fie curiosi sa descopere orasul. Studentii greci implementeaza o serie de proiecte care creioneaza orasul si care pun in relief politicile de mediu si de egalitate.

Astfel, “Urban Green Stories” ii face pe tinerii care trec in 2014 prin Salonic sa recreioneze politicile care tin de dinamica urbana a orasului. In acest context, “World Stories” incurajeaza tinerii sa gandeasca global si sa actioneze la nivel local, dar si sa isi prezinte proiectele care pot avea impact european. In acest sens, alt proiect implementat in 2014, la Salonic, vizeaza networking-ul intre studentii din Grecia si studentii din Uniunea Europeana.

Foto: citynews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *