Editorial

Cosmina Fernoaga Ceausescu

APPC e o asociatie cangrenata de barfe si scandaluri. Nici in ceasul 14, membrii ei nu doresc reforma, nu doresc sa ii vindece ranile autosuficientei. APPC sustine ca reprezinta ziaristii, cand nicaieri, nici macar in denumire nu se face referire la ei, ci la profesionistii din presa, un termen atat de pompos si de vag, incat cei cativa membri ramasi isi permit sa ii refuze pe chiar jurnalistii ce au nevoie de reprezentare. 

Cosmina Fernoaga este presedintele APPC. Nu a facut nimic timp de un an de zile pentru breasla. Dar a facut pentru ea. Si-a tras un salariu baban de sef de proiect pe bani europeni sub sigla APPC. Cum a reusit sa o faca? Asta e o alta poveste.

In rest, si-a bagat picioarele in tot, a scos un anuar acum o saptamana, ca nu se facea sa nu apara anuarul, si acum pleaca linistita sa isi rontaie mia de euro pe luna din programul european pe care l-a luat cu Siveco, ajutata de un „consultant” special din Consiliul Judetean.

In aceasta seara, jurnalistul Remus Florescu si-a anuntat pe forumul APPC candidatura, dupa ce a refuzat sa participe din calitatea sa de membru supleant la sedinta Colegiului Director ce a avut loc azi. Pentru sedinta aia nu a avut timp, pentru anuntul candidaturii, da. Din punctul meu de vedere, orice candidatura este sanatoasa pentru viitorul APPC. Florescu este insa la fel de dator sa raspunda de ce, in calitate de membru, nu a sanctionat lipsa de activitate a conducerii, de ce nu a sesizat neactualizarea actelor la Tribunal, de ce nu a pus intrebari care sa clarifice ceata din jurul programului pe fonduri europene. Iti urez succes, Remus, dar sa te gandesti bine la ce ti-am scris sus. Daca lupti pentru presedintia APPC, dupa ce ai dormit ani de zile acolo ca membru, pentru mine nu reprezinti o garantie a reformei.

Dragi cativa membri ramasi, de ce ati tacut ani de zile la lipsa de activitate din APPC? De ce nu va isterizati, o, voi, monstri sacri ai principialitatii, cand auziti ca actele asociatiei la care tineti atat de mult sunt tinute in afara legii? Va sfatositi si ii injurati pe politicienii romani si voi nu sunteti in stare sa tineti asociatia in litera legii?

Va e ciuda cand va critica cineva si va arata cat de ipocriti sunteti?

De ce nu puneti intrebari despre programul initiat pe ascuns de Cosmina Fernoaga care a folosit brandul APPC ca sa simuleze o initiativa penibila de comunicare a femeii discriminate in media, impuscand 400 de mii de euro si alegand in MOD NETRANSPARENT anumiti ziaristi care vor incasa sute de euro lunar pentru „implementare”?

CUM au fost alesi acesti ziaristi? Este cu totul intamplator faptul ca multi dintre ei sunt parte din echipa nou nascutului Actual de Cluj? Ce facem, dragi cativa membri ramasi ai APPC, taceti cand stiti de fapt ce se intampla? Ca unii isi sustin produsul media cu bani europeni si apoi dau lectii de deontologie?

Hei, voi, cei care vorbiti de boema, va enerveaza ca va zice Alexa asta sau va enerveaza CE va intreaba Alexa?

Persoana mea nu conteaza. Nu am nevoie de validari, cred ca stiu deja singur cat valorez si ce pot face. Dar pentru ca pretindeti ca sunteti reprezentantii presei, o sa vorbesc. O sa scriu. O sa va demolez ipocrizia.

Cand acceptati frauda si ilegalitatea din APPC, sunteti la fel de responsabili.

Va voi demonstra in curand ca ati tolerat o stare de fapt incredibila in interiorul APPC in ultimul an. Prea infumurati sa priviti in jos, temandu-va de Alexa cel nebun, ati ignorat ca niste fetite v-au buzunarit de reputatie. Trist.

In cele cateva zile scurse de la anuntul meu de candidatura, nimeni nu a venit cu completari la programul propus de mine, nimeni nu a venit cu un program mai bun. Pe voi v-a ros doar micimea gandului ca vine Alexa sa va uzurpe falimentul financiar si legal din APPC in care va complaceti.

Voi inchideti usa jurnalistilor? Voi va tineti de scaune? Sunteti patetici. Asociatia Pateticilor din Presa Cluj.

Din pacate, astazi, Cosmina Fernoaga mi-a refuzat intrarea in APPC. Se mai gandeste, inca nu a decis ce face cu mine, ea, zeita nepatata a presei locale.

Fernoaga mi-a transmis clar ca trebuie sa ii dau explicatii ei de ce am jignit colegi de presa si de ce am atacat APPC, chestiuni care nu exista in statut ca elemente ce sa conditioneze primirea unui membru. O sa arat in curand de ce nu respect ce a ajuns AZI APPC. Pana una alta, as dori sa va arat pe cine a refuzat azi Cosmina Fernoaga in asociatie batjocorind statutul, dupa ce alti membri au fost primiti printr-un simplu email. Dupa ce terminati lista, nu inchideti articolul. Caci mai urmeaza.

Romeo Couti – TVR Cluj

Mihai Miclaus – Radio Cluj

Vlad Carol – Ziua de Cluj

Alexandra Turda – Digi Sport

Florin Danciu – Ziar de Cluj

Claudiu Barbu-Stiri de Sport

Mircea Sime-B1 TV

Luminita Cotutiu – TVR Cluj

Mihaela Cretu – TVR CLuj

Ioan Vincze -Look TV

Cristian Ilisuan -Look TV

Demian Teodora – Ziua de Cluj

Mocean Adnana – Ziua de Cluj

Rasnoveanu Sorin – Romaninan Gipsy Reality

Roxana Hulpe – Transilvania Live

Luciana Indre – Transilvania Live

Mihai Mihai Hossu -Ziar de Cluj

Robert Paltan-Look TV

Stefan Lica-Citynews.ro

Tiberiu Szasz-Look TV

Darius Ros-Look TV

Anca Pintrijel Ivona-Look TV

Dana Pop Hangan-Look TV

Cristina Mihaila Look TV

Alexandra Pacurar-Look TV

Ciprian Craciun-Citynews.ro

Cristian Astalos-Look TV

Sergiu Penciu-Look TV

Alexandra Baies-Look TV

Rares Rasnoveanu-B1 TV

Oana Sabau-Look TV

Liviu ALexa-Ziar de Cluj

Sabin Gherman -Transilvania Live

Anca Baciu-TVR CLuj

Andreea Andreea Stăicuţ-TVR

Augustin Criste- AgroTV

Iulian Haba -Ziar de Cluj

Adina Fartusnic-Ziar de Cluj

Dan Olteanu-Stiri de Sport

Elza Almasi-Ziar de Cluj

Emanuel Ungureanu-Ziar de CLuj

Laura Calugar -Antena 1

Dan Bodea-Transilvania Reporter

Radu Zinca-Antena 1

Claudiu Padurean-Cluj Today

 

Tot in aceasta seara, pe forumul APPC, Eugen Olariu scrie despre ce s-a intamplat azi la Colegiul De Conducere al asociatiei. Sunt cateva chestii ingrijoratoare in acest text publicat acum cateva minute pe forumul Asociatiei. Si imi lasa un gust de trist in gura.

Cititi, va rog, semneaza Eugen Olariu:

bună seara dragi colegi,

Am participat în această seară la şedinţa Consiliului de Conducere al APPC în calitate de secretar al APPC.
Sedinta a avut loc la Pizzeria Toscana de pe strada Eroilor în prezenţa presedintelui ales Cosmina Fernoagă, Cosmin Puriş, Alin Sutea care cu această ocazie şi-a anunţat demisia din CC.
Două persoane Cosmina Fernoagăşi Cosmin Puriş au decis că se va fi actualizată lista membrilorAPPC ce vor avea voie sa partipe de la AGA de la Casa TIFF.

Rog public pe presedintele Cosmina Fernoagă să specifice dacă altor colegi din presa (în special celor care şi-au depus cererile de adeziune) le este permis sau nu accesul şi dacă se impune angajarea unui om de ordine pentru a limita accesul celor care nu sunt invitati.
În aceasdta seară au fost discutate cererile de adeziune punct cu punct depuse în atenţia mea vineri 9 mai. Nu a fost deocamdata acceptată nici o cerere pe motiv ca este nevoie din partea unora de nişte motive de fundamentare şi de nişte dovezi ale contractelor lor în presa. Solocit public, aici pe forumul APPC, o clarificare a acestor măsuri suplimentare de analiză a acestor adeziuni, atata vreme cât în trecutul recent au fost primiţi colegi în APPC pe baza unor simple email-uri. Un lucru care mă supără foarte tare este faptul că preşedintele ales Cosmina Fernoagă a primit recent mai multe cereri de adeziune pe care le-a aprobat şi care nu au ajuns la mine.
Nu au fost discutate în nici un CC, fiindcă cel din această seară a fost primul oficial din mandatul actualei conduceri de care al luat cunoştinţă. Doresc ca aceste adeziuni să îmi parvină în mod urgent şi doresc să ştiu daca şi pentru ele s-au depus note de fundamentare. De asemenea tot în această seară am aflat că cei doi membri CCu dispus un anunţ de convocare AGA în ziarul Făclia, publicat în ediţia tipărită din 12.05 2014 demers care nu mi-a fost adus la cunostiţă în prealabil asemeni anilor anteriori.Nu ştiu dacă s-a platit acest anunţ pentru că nu am făcut nici o plată. Să ştim suma dacă s-au plătit bani pentru anunţ şi ce sumă pentru a o scoaste din APPC şi de a o deconta. Pentru ca nu am chef să fiu atins de tăvălugul lui Alexa afirm că ştampila APPC de care am nevoie în activitatea de secretar a fost reţinută de Cosmina de la începutul mandatului şi nu mi-a fost remisă aşa cum prevăd obligaţiile mele decat în cazuri punctuale scos bani din bancă. Nu ştiu ce acte s-au ştampilat cu ştampişa Asociaţiei, eu nu am semnat sau ştampilat nici un proiect european, nici o adeverinţă, nici un raport. Toate aceste ar fi trebuit să îmi fie aduse la cunoştinţă pentru a fi notate într-un proces verbal. Monţionez că de circa 4 ani şi de când sunt secretar nu mi-am retras niciodată îndemnizaţia de 150 lei lunar care se mi se cuvine prin votul AGA
Nu o cerşesc, mi se cuvine şi s-a strâns o sumâ frumuşică pe care aş dori să aflu cum o pot primi. Accep şi un plan de eşalonare ştiu că nu sunt bani în APPC dar nu am făcut muncă de cersetor pentru APPC.

Dumpa 4 ani jumate în această funcţie şi 8 ani de zile ca membru al APPC vă spun că mă doare în cot daca iese Florescu, Alexa, Puriş sau Prodan şi vă mai spun ceva sigur ca APPC nu a fost niciodataatat de jos ca acum încât să se comporte arbitrar cu membrii săi sau cu viitorii membri., Eu, Eugen Olariu am exitat să îmi spun părerea până acum dar cred că merit să exprim şi eu un punct de vedere.
Vă urez succes şi minte cât mai clara joi la alegeri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *