Jos palaria

Proiect în premieră națională – Teatrul Puck din Cluj-Napoca ajută elevii, în școala online, cu povești audio

AudioPuck, un proiect în premieră națională, a fost lansat astăzi de către Teatrul de Păpuși Puck din Cluj-Napoca. Acest demers vine în sprijinul elevilor care acum fac cursuri online. AudioPuck cuprinde o serie de înregistrări audio ale unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor teatrului. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

Astăzi au fost postate pe site-ul Teatrului de Păpuși „Puck” primele două înregistrări (în limbile română și maghiară) din cadrul proiectului „AudioPuck, poveștile copilăriei”. Astfel, începând de vineri, 1 mai, elevii din toată țara pot asculta gratuit pe http://teatrulpuck.ro/audiopuck/ primele două povești: „Pupăza din tei”, de Ion Creangă, în lectura lui Radu Lărgeanu și „A nyúl és a tavaszi hó”/„Iepurele și zăpada de primăvară”, poveste mongolă citită de Urmánczi Jenő.

Noi povești din această serie vor fi postate pe site în fiecare zi de marți și vineri. În total, 50 de povești vor fi disponibile.

Pentru ca demersul să ajungă la copiii din toată țara, Teatrul de Păpuși „Puck” a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, precum și cu un important post de radio din București.

“Noutatea inițiativei constă în aceea că își propune sprijinirea cadrelor didactice și a părinților în procesul de învățare al copiilor, prin realizarea unei platforme – suport pentru activitatea didactică. AudioPuck – Poveștile copilăriei, proiect al Teatrului de Păpuși Puck din Cluj Napoca, a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Demersul artiștilor clujeni vine în sprijinul educatorilor, învățătorilor și profesorilor, care vor putea folosi înregistrările ca material didactic și suport educativ pentru orele de limbă și literatură, atât pentru limba română, cât și pentru limba maternă a minorității maghiare din România”, au transmis reprezentanții Teatrului Puck.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *