Din oras

Proiect de 9,8 milioane de lei pentru incluziunea romilor din Floresti

Luna viitoare este termenul de finalizare pentru proiectul de aproape 10 milioane de lei derulat de Primaria Floresti impreuna cu SIAB Development si Industrial Eurostar SRL. Grupul tinta vizat era de 800 de romi, care erau ajutati sa se specializeze intr-o meserie.

“Proiectul Accesul romilor pe piața muncii – prioritatea noastra, iși propune sa faciliteze incluziunea sociala si profesionala, a accesului la programe de pregatire si la masuri specifice de sprijin pentru 900 participanti ( dintre care 800 de etnici romi si 100 persoane- personal al administratiei publice locale), in scopul eliminarii fenomenului de alienare sociala si excluziune a acestor persoane care se confrunta cu o serie de problematici interdependente, precum somajul, lipsa de competente sau competente inadecvate in contextul realitatii sociale si economice aflata in continua schimbare, venit redus, conditii de viața precare, discriminare sociala”, se arata pe site-ul proiectului.

“Ne-am atins toate obiectivele si am facut economii, astfel am mai putut accesa inca un grup tinta de 58 de persoane. La Gilau si la Dumbrava am mai facut cursuri, in afara de Floresti, avand in vedere ca am estimat un anumit numar de persoane sa fie din Floresti, dar din mai multe motive nu au venit. Oricum obiectivul nostru era pentru toata regiunea. 600 de persoane au fost din Floresti, din care 20% femei. Au fost formati in mai multe domenii: lucratori in structuri pentru constructii, lucrator in instalatii pentru constructii, lucrator in comert, peisagist floricultor si agent dezinfectie deratizare, iar o parte au si fost angajati”, arata managerul de proiect Marius Manu.

Proiectul a fost prelungit cu o luna, pana la finalul lunii noiembrie, dar va continua si dupa acest termen.

“S-a facut un centru de incluziune in Floresti, langa Primarie, unde se fac cursurile. Proiectul are o perioada de sustenabilitate de trei ani de zile dupa terminarea proiectului, in care noi vom face in continuare cursuri. Acolo sunt trei sali de curs si e dotat centrul cu mobilier, cu calculatoare. Vom incerca, impreuna cu voluntari sa ii alfabetizam un pic pentru ca am constatat ca sunt multe persoane care chiar nu stiu sa scrie”, a mai aratat Manu.

Valoarea totala eligibila a proiectului se ridica la 9.897.532,00 lei, din care asistenta nerambursabila in valoare de 9.699.581,36 lei reprezentând 98% din valoarea totala eligibila, la care se adauga cofinantarea totala a beneficiarului si partenerilor in valoare de 197.950,64 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *