Afacerea zilei

Profitul spaniolilor de la Vires Construct, în cădere liberă, anul trecut. Proprietarii Viva Residence au scăzut de la 1,5 milioane euro la 300 mii euro

Vires Construct Cluj-Napoca, deținută în totalitate de Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce S.L.U. Spania, a raportat, anul trecut, date financiare mult mai slabe în comparație cu 2019. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale Vires Construct este Viva City Residence Cluj-Napoca. Compania și-a început activitatea în anul 2013.

În 2020, compania spaniolă a declarat aproape 4,9 milioane euro cifră de afaceri, în scădere față de anul 2019 când valoarea cifrei de afaceri a fost de peste 7,5 milioane euro. În urmă cu trei ani, compania a declarat venituri totale în valoare de aproape 4,5 milioane euro.

Profitul net declarat anul trecut de Vires Construct a fost de 301 mii euro, de cinci ori mai puțin decât în 2019 când valoarea profitului a fost de aproape 1,5 milioane euro. În anul 2018, spaniolii au declarat un câștig net de aproape 488 mii euro.

Numărul mediu de angajați a crescut de la 10 în 2019 la 30 în 2020.

Vires Construct Cluj-Napoca este parte a Grupo Herce. În 2005, grupul de societăți Grupo Herce finaliza cu succes primul său proiect internațional – construirea unei clădiri de apartamente în New York: 17 etaje care găzduiesc locuințe de lux într-o locație privilegiată, în inima Manhattan-ului, la câțiva metri de Fifth Avenue. Succesul acestei operațiuni a constituit rațiunea din spatele extinderii internaționale a societății și în alte țări, în special America de Sud și Europa de Est.

În urma analizării pieței din România și observând imensul potențial al acesteia, Grupo Herce a ales Cluj-Napoca pentru a-și demara activitățile și a înființat societatea Vires Construct. Personalul societății este în majoritate român, la fel ca și echipa de conducere, dat fiind că Vires Construct este o societate deja înființată în România capabilă să ducă la capăt orice proiect de construcție. De asemenea, are un important avantaj competitiv, având mai bine de treizeci de ani de experiență dați de calitatea de membru al Grupo Herce.

Compania are deja la activ peste 6.000 de locuințe construite (locuințe supraetajate la case, pentru o singură familie sau duplex, din toate varietățile posibile – locuințe de lux, de preț mediu, locuințe sociale etc.), din care 300 deja finalizate în Cluj-Napoca.

Firma are în portofoliu și fabrici, stații de epurare, parcări, poligoane industriale, centre comerciale, centre sportive, stadioane de fotbal, hoteluri sau centre socio-sanitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *