Afacerea zilei

Profit în creștere, anul trecut, pentru spaniolii de la Promelek

Promelek XXI Apahida, companie care oferă soluții complete, în domeniul instalațiilor electrice alături de o gamă completă de servicii, a declarat anul trecut un profit mai mare decât cel din 2019. A scăzut, în schimb în ceea ce privește valoarea cifrei de afaceri. La capitolul angajați, s-a menținut aproximativ același număr din 2019. Acționariatul Promelek XXI este deținut de Grupo Elektra XXI Spania (78%), Nagy Karoly (19%) și Remus Hațegan (3%). Compania este administrată de Grupo Elektra XXI Spania, Holdelek Spania și Nagy Karoly.

Anul trecut, Promelek XXI Apahida a raportat o cifră de afaceri de peste 24,4 milioane euro, față de 26,6 milioane euro în urmă cu doi ani. Veniturile înregistrate în 2019 sunt cele mai mari din ultimii zece ani. Din 2010 când Promelek XXI avea o cifră de afaceri de 7,1 milioane euro până anul trecut, veniturile companiei au crescut constant cu 1-3 milioane euro în fiecare an.

În 2020, spaniolii de la Promelek XXI au declarat un profit net de peste 667 mii euro, în creștere față de anul 2019 când profitul net a fost de aproape 535 mii euro. Câștigul net declarat în urmă cu trei ani, aproximativ 640.000 euro, a fost cel mai bun din ultimii zece ani.

Anul trecut, compania avea 125 de angajați, iar în 2019 avea 127 salariați. În urmă cu trei ani, numărul salariaților era de 118.

Promelek XXI este importator și distribuitor de instalații electrice de joasă şi medie tensiune, produse de firme cu renume, special proiectate pentru necesităţile şi condiţiile de pe piaţa românească. Se adresează atât consumatorilor finali, cât şi profesioniştilor din domeniul instalaţiilor electrice.

Din septembrie 2011, Promelek XXI a devenit parte a grupului Elektra Spania, jucător important al pieței internaționale de echipamente electrice. Beneficiind de experienţa și know-how-ul companiei-mamă, Elektra Group Spania, Promelek XXI își extinde portofoliul cu o nouă activitate: echiparea și instalarea tablourilor electrice de automatizare pentru industrie.

“Ne adresăm atât profesioniștilor cât și consumatorilor finali, oferind soluția optimă și completă în domeniul instalațiilor electrice. Suntem operatori naţionali pentru piaţa DIY și unul dintre cei mai mari distribuitori de pe piaţa de profil din România pentru brandurile Legrand, Schneider, Eaton-Möeller. Suntem lideri de piaţã pentru mãrcile Dietzel Univolt, PCE, TEM, Baks, UFO importate şi distribuite in exclusivitate de Promelek XXI pe piata Romaniei. Pentru segmentul de industrie suntem distribuitori ai unor mărci de renume internațional precum: Weidmüeller, Rittal, Siemens, oferind astfel, alături de brandurile prezentate mai sus, un portofoliu complet de soluţii şi alternative. Oferta noastră include și branduri proprii: Strohm, Quatric, Flink, Kuper, Benko, Schwung, Voltz, branduri competitive cu reprezentare pe piața de profil”, scrie pe site-ul companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *