Afacerea zilei

Profit de zece ori mai mare obținut într-un an de traderul de cereale East Grain Cluj-Napoca. Firma are activități comerciale în Estul și Centrul Europei

East Grain SRL Cluj-Napoca, un trader de cereale controlat de mai mulți antreprenori din România și Ungaria, a înregistrat anul trecut cel mai mare profit din ultimii cinci ani. Cu un număr de doar 17 angajați, firma din Cluj a reușit să ruleze, în 2019, o cifră de afaceri de 63,3 milioane euro și să obțină un profit net de aproape 900.000 euro.

În urmă cu doi ani cifra de afaceri a fost mai mare decât anul trecut. Astfel, în 2018, East Grain a avut o cifră de afaceri de peste 68 milioane euro. În schimb, profitul înregistrat acum doi ani a fost de doar 91.000 euro, cel mai mic din ultimii cinci ani. 2019 a fost însă cel mai bun an al traderului de cereale din Cluj din punct de vedere al creșterii profitului din ultimii cinci ani.

East Grain SRL Cluj-Napoca s-a înființat în 2007 și are ca obiect de activitate intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile și semifabricate. Firma din Cluj este controlată de următorii asociați: East Consulting SRL (39,2%), YKB Capital Invest SRL (36,58%), Uptrade Global SRL (9,76%), Vinta Capital SRL (9,76%), LD Lead SRL (2,44%), Tradico Allianz SRL (2,44%). Administratori figurează Jakab Zoltan (România), Vincze Tamas (România) și Kerezsi Miklos (Ungaria).

East Consulting SRL Satu Mare este deținută de Hodler Capital KFT din Ungaria. Obiectul de activitate al firmei din Satu Mare este consultanța pentru afaceri și management.

YKB Capital Invest SRL Cluj-Napoca este firma lui Jakab Zoltan, unul dintre administratorii East Grain.

Potrivit site-ului firmei din Cluj, la început compania s-a focusat pe comerțul cu grâu de calitate superioară, activitatea derulându-se majoritar în România și Ungaria. În prezent desfășoară activități comerciale și pe piețele din Centrul și Estul Europei. Pe viitor, compania își dorește să servească și regiunile din Orientul Mijlociu și Africa de Nord cu materii prime furajere prin parteneriate comerciale corecte, pe termen lung.

În 2016, cantitatea de marfă comercializată a fost de 169.000 de tone, în 2017 a crescut la 266.000 de tone, în 2018 a ajuns la 305.000 de tone, iar anul trecut a fost de 340.000 de tone.

Portofoliul de produse este în continuă dezvoltare: pe lângă cerealele de bază (grâu, porumb, orz) se ocupă și de comerțul cu semințe oleaginoase (floarea soarelui, rapiță, soia), dar și cu o gamă largă de produse destinate fabricării nutrețurilor combinate (șroturi de soia, floarea soarelui și rapiță, DDGS, tărâțe de grâu, făină furajeră, etc.). Începând cu anul 2015 s-a început activtatea de trading cu îngrășăminte și alte produse de tip commodity (de ex. biomasă, peleți).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *