PORTRET

PROFII CLUJULUI – Dan Sabău, profesorul inginer: „Sunt atât de mândru de elevii mei”

Dan Sabău predă mai multe materii tehnice la două licee tehnologice din Cluj-Napoca, Alexandru Borza și Aurel Vlaicu. Este genul acela de profesor care intră la clasă, iar elevii fac liniște de drag, deoarece știu că profu’ Sabău le va arăta niște „chestii mișto”, le va arăta cum funcționează o piesă sau le va explica pe înțelesul lor ceea ce manualul a reușit să transforme in materie abstractă.

Pentru Dan, starea de urgență a reprezentat o provocare. Și consideră că a fost o perioadă grea pentru toată lumea, care a presupus mai multă muncă pentru profesori, elevi, dar și pentru părinți.

Profesorul a refuzat să le dea elevilor teme pentru vacanță, deoarece consideră că în acest timp ei au nevoie să se odihnească, să se recupereze după un an școlar greu, cu multe provocări.

Școala online vine cu avantaje, dar și cu dezavantaje, însă puterea de adaptare este uriașă. „Dar și relațiile interpersonale sunt importante, așa că trebuie să ne și vedem față în față“, precizează profesorul.

Acesta este tare mândru de prima lui generație de elevi, mulți dintre ei urmându-l în carieră. De asemenea, Dan Sabău încurajează și învățământul dual.

Din materialul video aflați ce bani primesc elevii de la școlile profesionale doar pentru că merg la școală, dar și cât timp le ia să se angajeze, după ce termină școala.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *