In vizor

Profesorul Răzvan Cherecheș: „Înghesuiala la vaccinare nu va ține. Într-o lună, două se va epuiza frenezia aceasta inițială”

Scris de 315

Prefesorul de sănătate publică de la UBB Răzvan Cherecheș crede că toată această înghesuială a românilor pentru a se vaccina se va reduce treptat după ce vor fi vaccinați toți cei care sunt mai dornici. 

„Sondajele arătau că avem cam 30% din populație care vrea să se vaccineze, undeva la 30% care nu vor să se vaccineze și sunt contra vaccinării, și un 40% care sunt sceptici sau au rețineri. Ce vedem acum este înghesuiala primilor 30%, care vor să se vaccineze și vor să se vaccineze cât mai repede, dar nu va ține. Disfuncționalitățile vor fi rezolvate. Guvernul s-a grăbit să lanseze etapa a doua. Înghesuiala va scădea pe măsură ce cei care vor să se vaccineze cât mai repede vor fi vaccinați și sistemul va începe să funcționeze mai fluent”,  a declarat Cherecheș la un post de radio local. 

Profesorul consideră că această înghesuială putea fi evitată dacă se făcea o prioritizare a beneficiarilor. 

Totodată acesta reclamă apariția unui trend, și anume clujenii ajung să meargă în alte județe pentru a se vaccina după ce dozele de la Cluj-Napoca au fost deja epuizate. 

„În județul Cluj sunt zero locuri, dar un trend este ca cei din Cluj să meargă în județele din jur unde sunt multe vaccinuri și locuri de vaccinare pentru că intenția de vaccinare este semnificativ mai mică. Într-o lună două se va epuiza frenezia aceasta inițială, se va epuiza grupul care vrea să se vaccineze si se va trece la etape secundare când se va oferi suport celor care stau mai departe sau nu pot să se deplaseze”, explică profesorul Răzvan Cherecheș.

Cherecheș consideră că un calendar realist este ca în primăvara anului viitor România poate ajunge la 70% din populație vaccinată.  

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 16 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 18 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 20 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 22 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 22 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 22 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 24 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE