Uncategorized

Profesorii de la USAMV castiga bine: si-au cumparat case si si-au deschis conturi

Scris de 6,115

Profesorii cu functii de conducere de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj s-au descurcat bine anul trecut. Multi dintre ei si-au sporit averile cu case si apartamente, sau si-au deschis depozite bancare. Cativa dintre ei au reusit sa castige sute de mii de lei de la universitate.

Rectorul Doru Pamfil a vandut, anul trecut, un apartament in Cluj-Napoca cu 75.000 de euro. De la universitate a castigat, in 2012 peste 133.000 de lei – indemnizatie de conducere si salariu de baza – iar de la Academia Romana a mai castigat 30.000 de lei ca si membru corespondent. Rectorul USAMV locuieste intr-o casa mostenita in Cluj-Napoca, de 136 de metri patrati. Acesta mai are depozite bancare de 85.000 de euro (deschise in 2012) si inca doua depozite de 68.000 de lei.

Carmen Socaciu, prorector de Cercetare, a castigat, anul trecut 200.000 de lei de la USAMV Cluj. Aceasta detine tablouri in valoare de 39.000 de euro si conduce un autoturism Toyota RAV 4. La capitolul “cladiri” prorectorul sta bine: 3 apartamente in Someseni si Grigorescu, doua case de locuit in Cluj-Napoca si un spatiu comercial in Grigorescu, trecut pe numele sotului, Nicolae Socaciu si al firmei de familie Bogart. Familia Socaciu mai detine si trei terenuri intravilan si unul agricol, in Cluj-Napoca.

Prorectorul pentru Relatii Internationale Andrei Mihalca a castigat, anul trecut 157.000 de lei din partea universitatii. Profesorul universitar are un depozit bancar de 100.000 de lei si o casa si un teren intravilan in Corusu, comuna Baciu.

Conferentiarul Ioana Pop, prorector Asigurarea Calitatii la USAMV Cluj, detine doua apartamente si 60% dintr-o casa de peste 400 de metri patrati, in Cluj. Cadrul universitar mai are doua autoturisme Renault si doua depozite bancare, de 760.000 de lei si 12.000 de euro. Aceasta mai are si doua imprumuturi acordate in nume personal, in valoare de 60.000 de lei. De la USAMV a castigat, anul trecut 60.000 de lei si alti 23.000 de lei din inchirierea unui apartament.

Decana Facultatii de Agricultura, Roxana Vidican detine o cota parte din doua apartamente in Cluj si conduce un autoturism Volkswagen Jetta din 2008. De la universitate a castigat, in 2012, peste 112.000 de lei.

Prodecanul pentru Cercetare Antonia Odagiu a mostenit, anul acesta, o casa de locuit in Alba Iulia. Din activitati didactice si cercetare a castigat, anul trecut, aproape 90.000 de lei.

Radu Sestras, decanul Facultatii de Horticultura, a reusit sa castige din partea USAMV aproape 270.000 de lei din proiecte si salariu de baza. Sotia acestuia, Adriana Sestras, lucreaza tot la universitate, avand un venit de 24.000 de lei. Cei doi detin doua apartamente in Cluj-Napoca si si-au construit, in 2011, si o casa de locuit in oras, cu o suprafata de peste 300 de metri patrati. La acestea se mai adauga si un teren de 500 de metri patrati intravilan, tot in Cluj-Napoca.

Prodecanul pentru Cercetare Mugurel Jitea si-a cumparat anul acesta un apartament in Cluj-Napoca, impreuna cu sotia. Familia Jitea mai detine trei apartamente in Cluj-Napoca si Hunedoara si o casa in Avrig, judetul Sibiu, la care se adauga un Mercedes A Classe. Mugurel Jitea a castigat de la USAMV aproape 62.000 de lei anul trecut.

Decana Facultatii de Zootehnie, Mioara Miresan, detine un apartament si o casa de locuit in Cluj-Napoca si doua autoturisme. De la USAMV a castigat in 2012 peste 102.000 de lei.

Mirela Cadar, prodecan la USAMV Cluj, nu detine nicio locuinta, masina sau alte bunuri. Cadrul universitar a castigat, anul trecut 35.000 de lei din partea universitatii.

Decanul Facultatii de Medicina Veterinara, Cornel Catoi, a mostenit, anul trecut doua apartamente si o casa situate in Cluj-Napoca, impreuna cu sotia lui. De asemenea, acesta si-a mai cumparat anul trecut un apartament, pe strada Decebal. Acesta a castigat, anul trecut, nu mai putin de 290.000 de lei din cercetare, ca expert programe europene si din salariul de baza din partea universitatii.

Muste Savestita, decana Facultatii de Stiinte si Tehnica Alimentelor, detine bijuterii si tablouri in valoare de 15.000 de euro. Aceasta a castigat, anul trecut, peste 113.000 de lei de la USAMV, acolo unde lucreaza si sotul ei, Aurel Muste.

Elena Mudura, tot prodecan pentru Cercetare al universitatii, si-a cumparat, anul trecut, o casa de locuit de 350 de metri patrati. Familia Mudura mai detine inca doua apartamente si o casa de locuit, pe langa achizitia facuta anul trecut. Veniturile prodecanei s-au ridicat, in 2012, la 47.000 de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 5 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 6 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 7 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 9 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 9 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 10 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 11 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 13 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 14 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 16 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE