Politica

Procedurile de preluare a Parcului Feroviarilor de catre Municipalitate au intrat in linie dreapta

Parcul Feroviarilor va intra in curand in subordinea Primariei Cluj-Napoca. In cadrul sedintei de Consiliu Local din data de 06.07.2016, Primaria a declarat ca mai sunt cativa pasi de initiat pentru ca acest spatiu sa intre in patrimoniul municipalitatii. Momentan, mai sunt de rezolvat cateva etape birocratice de care responsabila va fi viceprimarul Anna Horvath.

Reamintim faptul ca, problemele cu Parcul Feroviarilor au inceput in 1991, cand acesta a intrat in subordinea Cailor Ferate Romane. Ulterior, in 2010, parcul a fost preluat de Clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, pe atunci CFR Ecomax. Investitia pe care a preconizat-o acolo Arpad Paskany s-a dvedit a fi o dezamagire, asa ca, in 2012, acesta a renuntat la aceasta.

Doi ani mai tarziu, in octombrie 2014, Primaria a declarat ca e pregatita sa preia Parcul Feroviarilor. 4 luni mai tarziu au trimis o solicitare catre Ministrul Transporturilor. Raspunsul a venit de la Minister la 8 luni de la solicitare. Ulterior, Primariei i-a mai luat inca o luna sa formuleze o Hotarare de Consiliu Local prin care sa se arate dispusa sa primeasca terenul. Astfel, in 4 noiembrie 2015 s-a adoptat, in unanimitate, HCL nr. 382/2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *