Eveniment

Pro TV a impus "carantină informatică" după ce în spaţiul public s-au vehiculat informaţii despre un posibil caz de infectare cu COVID-19 a unui angajat

Surse din piața media vorbesc despre un posibil focar de Covid-19 în cadrul redacției Pro TV. De asemenea, surse citate de către cei de la Capital arată că este vorba inclusiv despre ”cea mai mare vedetă a postului”.

Un angajat al postului PRO TV a fost depistat pozitiv cu coronavirus, conform unor informații aflate în exclusivitate de Capital.

Capital şi mai multe redacții de presă au primit o notificare prin care Pro TV interzice difuzarea de nume, asta pentru că s-ar încălca normele de protecție a vieții private. 

„Sa va abtineti de la divulgarea, comunicarea publica si/sau reproducerea, indiferent de forma, format si/sau mediu (in materiale difuzate/postate/publicate pe internet, pe retelele de socializare, in programele serviciilor media audiovizuale, in publicatiile scrise sau online sau in oricare alte mijloace de comunicare detinute, administrate sau controlate cu orice titlu si in orice mod de dumneavoastra) a marcii, insemnelor si/sau denumirii subscrisei si/sau a imaginii, numelui si/sau starii de sanatate a salariatilor si/sau colaboratorilor subscrisei PRO TV, in legatura cu presupusa existenta a unor cazuri pozitive de COVID-19 in randul salariatilor si/sau colaboratorilor subscrisei ori membrilor familiilor acestora.”, arată notificarea celor de la Pro TV.

În notificarea PRO TV scrie că „Se interzice prelucrarea de date cu caracter personal care dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate si prelucrarea de date genetice, de date biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice, de date privind sanatatea sau de date privind viata sexuala sau orientarea sexuala ale unei persoane fizice.” (Regulament 679/2016, legat de datele cu caracter personal).

„Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului, viata privata, onoarea si reputatia, precum si dreptul la propria imagine,” scrie în notificarea PRO TV.

Potrivit sursei citate: „legislația GDPR se referă și la alte elemente de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

PS: Mass media este obligată să ţină cont de aceste notoficări, fiind vorba despre un angajat la o societate privată, care nu funcţionează pe bani publici – aviz amatorilor, funcţionari publici şi/sau politicieni care încearcă zilele acestea să profite de această nouă legea GDPR. În plus, îmbolnăvirea cu COVID-19 nu e o culpă descrisă (încă) în Codul Penal sau Civil – deşi Guvernul Orban se străduieşte în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *