Din oras

Prioritățile Clujului pentru 2022 provoacă îndoială printre clujeni: „Podul Porțelanului mai aveți de gând să îl terminați? Sau și centurile le faceți după modelul podului?”

La începutul acestei săptămâni reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au anunțat proiectele prioritare ale Clujului pentru noul an, dar și aceleași proiecte multianuale precum metrou+tren metropolitan+centură metropolitană. Dezbaterea prezidată de edilul Emil Boc a stârnit un val de reacții și comentarii din partea clujenilor pe pagina de socializare a primarului. În vreme ce o bună parte dintre cetățeni și-au exprimat neîncrederea în privința realizării proiectelor propuse, o altă parte a cetățenilor solicită rezolvarea unor probleme acute, cât se poate de concrete: amenajarea unor locuri de parcare, asigurarea unui iluminat public decent sau a securității în cartierele orașului. În același timp, unii clujeni au adresat felicitări administrației, evitând să semnaleze problemele cu care se confruntă în municipiul Cluj-Napoca.  

În cadrul unei conferințe susținute luni, edilul Emil Boc a enumerat și detaliat situația unor proiecte așteptate de clujeni, cu termen de finalizare 2022, precum: modernizarea Bdului 21 Decembrie 1989, finalizarea lucrărilor la baza sportivă La Terenuri, modernizarea parcului Ștefan cel Mare, încheierea lucrărilor de reabilitare la Turnul Pompierilor, modernizarea parcului Farmec. 

O serie de obiective au termen de finalizare estimativ, fiind proiecte multianuale.

Podul Oașului, amenajarea str Mihail Kogălniceanu, reabilitarae parcului Feroviarilor, amenajarea parcului I L Caragiale, revitalizarea malurilor Someșului, amenajarea Calea Moților-Calea Mănăștur – reprezintă proiecte cu termene de finalizare programate între iunie și decembrie 2023. 

Și, desigur, proiectele centurii metropolitane, trenului metropolitan și a metroului din Cluj, programate până în 2026. 

CITEȘTE ȘI: Boc a intrat în 2022 cu aceleași povești: metrou, centură, tren metropolitan. În ce stadiu au ajuns cele trei mega proiecte

Clujenii au comentat îndelung proiectele anunțate de edil și au susținut necesitatea respectării termenelor asumate de autorități. 

„Nicio intrebare legat de executia bugetara pe 2021 a Clujului? Nu de alta, dar erau cam niste sute de milioane de lei prognozate, doar ca nu s-au executat”, a comentat Dan Mașca. 

„In 2020 ați luat încă un mandat și ziceați că în 2021 se va circula de pe Autostrada – Mărtinești Vâlcele. Nu se lucrează, nu s-a făcut NIMIC…”, a adăugat și Nicu Băncilă. 

„Domnule primar, când rezolvați problema cu parcările pe Aleea Brateș?? Ati spus ca cei la care le stricați garajele primesc înapoi parcarea, acum ne-a ocupat-o altcineva”, a fost reacția unei clujence din cartierul Mănăștur. 

„Parcari pe str Intre Lacuri, langa lac, nu aveti de gand sa faceti parcari, numai blocuri?”.

Domnul Boc, va întreb unde sunt polițiștii locali în zona Mănăștur?
Foarte multă cerșetorie, parcări pe trotuare.
Foarte rar ii vedem”.

„Iluminatul pe strada Fantanele și parcare. Nu funcționează de 6 luni. Am făcut sesizări degeaba. Vă rog, luati masuri, este bezna!”, a semnalat și Pastor Vasile. 

„Strada Cantonului cand o rezolvati? Gropile si noroiul sunt tot mai mari. Ati putea veni sa vedeti si dumneavoastra, dle Primar, parca suntem uitati de tot cartierul Someseni !!!!”.

„Din 2015 am cerere de parcare și nu e rezolvata nici azi și faceți planuri și proiecte celebre!”, a notat Bartos Stefan.

„Podul Portelanului mai aveți de gând să îl terminați? Sau și centurile le faceți după modelul podului, adică o mizerie!!!”, a subliniat Lengyel Eliza. 

„Centura în ce an se face???”.

„Ce se întâmplă cu contractele pe locuințele sociale, se prelungesc in acest an s-au nu?”.

„Nu au terminat Autostrada Transilvania, dar Boc vrea Metrou.
Halal organizare…”
, a ținut să noteze un clujean. 

„Dnul Primar, ce este cu FILARMONICA de la Centrul Cultural de pe 21 DECEMBRIE, când se va construi???”.

„Respectați termenele de care vorbiți!”.

„Imi place orașul in care trăiesc. Felicitări tuturor”, a ținut să împărtășească Marinela Ghirisan. 

Și alți clujeni s-au limitat doar să adreseze felicitări și urări de la mulți ani pe pagina primarului, evitând să se pronunțe pe marginea proiectelor anunțate de edilul Emil Boc, obiective de investiții cu termene de desfășurare în 2022 – decembrie 2023. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *