De cartier

În Clujul anului 2022, pe podul „modernizat” Porțelanului se circulă printre gropi și stabilopozi, ca la sat

Lucrările la podul Porțelanului din cartierul clujean Iris au început în fatidica lună aprilie a anului 2019 și nu s-au încheiat nici până acum, deși ar fi trebuit să avem un nou pod în zonă după un șantier de 12 luni. Avem, în anul de grație 2022, doar vechiul pod construit în Epoca de Aur, reabilitat în Epoca de Haur. Pe care, după modernizare și reabilitare, deja au apărut gropi:

Lângă podul folosit de clujeni în prezent, pe o singură bandă, semaforizat, ar fi trebuit edificat un pod rutier nou, care ar fi decongestionat circulația din zonă. Descoperirea tardivă a sării din sol a blocat însă lucrările care nu au mai fost reluate nici până în prezent. Așa că, în prezent, în dreptul semafoarelor improvizate se formează, la orele de vârf, coloane lungi de mașini.

Pietonal, pe pod se circulă pe o parte a stabilopozilor din plastic, loviți de mașini ca popicele. Prin bălți, prin noroaie, modern, a la Cluj:

Aici ar fi trebuit să fie noul pod Porțelanului, dacă lucrările nu ar fi fost sistate:

Anul trecut, la finalul lunii noiembrie, întrebat la un post de radio local când se reiau lucrările la podul Porțelanului, primarul Emil Boc a declarat că podul urmează a fi „în plină finalizare” în anul 2022. Deocamdată, avem doar bălării.

„Vom vedea și graficul, pe care îl vom anunța odată cu elaborarea bugetului 2022, și la podul Porțelanului”, a precizat edilul.

Rămâne de văzut câte luni sau ani mai avem de așteptat după podul așteptat din anul 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *