In vizor

Primul dezinfectant românesc, întârziat 45 de zile de proceduri: Farmec ocolește birocrația și dotează spitalele cu igienizanți

Farmec a obținut de la Ministerul Sănătății aprobarea pentru producția unor dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, în contextul în care în prezent cererea de astfel de articole este foarte mare. Mai mult, aceste produse lipsesc și din spitale. Singurul inconvenient în producerea dezinfectanților este birocrația, care se pare că nu poate fi ocolită nici măcar în stare de urgență.

CEO Farmec, Mircea Turdean,a declarat că firma pe care o reprezintă urmează să scoată pe piață o serie de produse, identice cu formula trimisă pentru testare deja, sub formă de igienizanți.

“Am luat decizia acum câteva săptămâni să pornim pe direcţia respectivă. Nu am vrut să aşteptăm 40 de zile să primim avizele, am creat o nouă categorie pe care i-am numit igienizanţi pentru mâini şi suprafeţe pe bază de alcool. Aceşti igienizanţi sunt disponibili începând de astăzi şi încercăm să producem la capacitate de producţie cât mai mare, au aceeaşi formulă ca cea trimisă la Ministerul Sănătăţii. Nu le putem spune dezinfectanţi, le spunem igienizanţi”, spune Mircea Turdean, potrivit ZF.ro

Aceste produse vor fi distribuite cu prioritate către spitale, către administrații și către organele statului și abia apoi vor ajunge în magazine și farmacii. Turdean speră că aceste produse vor putea ajunge în supermarketuri la sfârșitul săptămânii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *