In vizor

Primarul unei comune din județul Cluj, condamnat pentru abuz în serviciu, demis de prefect

Primarul comunei Tritenii de Jos Sașa Valer a fost destituit din funcție de către prefectul județului Cluj Mircea Abrudean ca urmarea a condamnării definitive la doia ani de închispare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

”Am semnat azi Ordinul privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Tritenii de Jos, a d-lui Sașa Valer, că urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă, la o pedeapsa privativă de libertate, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”; potrivit prefectului Mircea Abrudean.

Inițial, Sașa Valer fusese condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu în formă continuată. însă Curtea de Apel Cluj i-a redus pedeapsa la jumătate. 

”Admite apelul declarat de inculpatul Sasa Valer împotriva sentinţei penale nr. 170/15.04.2019 pronunţate de Judecătoria Turda în dosarul nr. 3206/328/2018. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată, în ce priveşte latura penală a cauzei cu referire la durata pedepsei principale aplicate inculpatului şi la modalitatea de executare a acesteia şi procedând la o nouă judecată în aceste limite: Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului S V pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (…) de la 4 ani închisoare, la 2 ani închisoare. În baza art. 91, 92 Cod Penal, suspendă sub supraveghere executarea pedepsei de 2 ani închisoare aplicate inculpatului, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, calculat de la data pronunţării prezentei decizii. (…) Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Cluj – Napoca sau al Primăriei municipiului Turda. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 2.06.2020.”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

Primarului i s-a interzis și dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat pentru o perioadă de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *