In vizor

Primarul din Florești, război al declarațiilor cu firma Napoca, constructorul de pe strada Eroilor: „Facem conferințe de presă în loc să lucrăm”

Scris de 311

Primarul comunei Florești Bogdan Pivariu a fost deranjat de comunicatul de presă transmis de reprezentații firmei Napoca, cei care se ocupă de modernizarea străzii Eroilor. După ce primarul s-a filmat pe șantierul gol, firma Napoca a transmis că vinovații pentru întârzierea acestor lucrări ar fi chiar administrația din Florești. 

„NU suntem în contract”, cum eronat se exprimă Primarul Comunei, întrucât repetatelor noastre solicitări de prelungire a acestuia în baza unei ample și solide argumentații depusă în urmă cu mai bine de o jumătate de an, Primaria Florești nu a binevoit să răspundăÎn privința respectării termenilor contractuali, primul vinovat al încălcării acestora este chiar beneficiarul, întrucât, nici până în prezent, acesta nu s-a achitat integral de obligația de a asigura frontul de lucru necesar derulării contractului. Inclusiv la ora actuala, proprietarii rețelelor de utilități desfasoară operațiuni de relocare a acestora, utilizând chiar infrastructura de șantier care aparține societății noastre, elocvent fiind cazul magistralei de apa care traverseaza amplasamentul lucrarii. Subliniem că societatea noastră se află în imposibilitatea tehnic-operativă de a respecta programul de execuție, în absența predării unui amplasament liber de sarcini”, a transmis constructorul.

Primarul s-a ofitcat la această declarație venită din partea directorului firmei Napoca, Dănuț Canta, și le-a răspuns ironic că „mă aștept să primesc și un comunicat de presă în care să ni se spună că lucrările sunt gata, dar nu le vedem noi”.

În ceea ce privește întârzierea lucrărilor, Pivariu a declarat că deja acest contract a fost prelungit de trei ori, iar la data la care el a preluat mandat, timpul de execuție a fost deja depășit. 

„Strada Eroilor este o problemă pe care o cunoaștem cu toții, o vedem zi de zi. Facem un ping pong cu notificări și facem conferințe de presă în loc să lucrăm și să terminăm lucrarea. Realitatea este că în momentul în care eu am preluat acest mandat exista contractul cu constructorul, dar termenul de execuție esre depășit la data preluării mandatului meu. Am fost cât se poate de clar, de aici încolo eu nu pot să vă spun de ce a fost sau nu a fost prelugit acel termen de execuție. Cert este că a mai fost rleungit încă de trei ori. Acea lucrare trebuia să se termine în șase luni. Era o lună de proiectare și cinci luni de execuție. Eu am avut toată deschiderea față de cei de la Napoca, dar nu mi-a plăcut cum au evoluat lucrurile de la venirea mea. Îmi pare foarte rău că s-a ajuns în această situație, dar totuși trag speranța că lucrurile se vor rezolva pentru că este o lucrare care nu face cinste nici constructorului și nici nouă ca și beneficiar, lucrurile trenează într-un mod în care niciunul dintre noi nu și dorește”, a declarat primarul Pivariu. 

Stradă cu patru benzi, care în timp au devenit doar două 

Proiectul ce presupune modernizarea străzii Eroilor este o lucrare amplă, ce presupune acoperirea unei întregi văi pe o distanță de peste 1 kilometru, refacerea sistemului rutier, crearea unei piste de biciclete, crearea unui nou trotuar și refacerea celui existent, plus introducerea unui nou sistem de iluminat public. 

Chiar dacă inițial era vorba de patru benzi, ulterior primarul Șulea a declarat că de fapt încap doar două. Astfel că proiectul presupune amenajarea a două benzi largi de circulație, pistă de biciclete și trotuare. 

Contractul în valoare de 2,5 milioane euro, mare parte prin finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală a fost câștigat de firma Napoca.  ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cutremur de magnitudine 5,3 a avut loc în județul Arad, la adâncimea de 6,4 km. S-a resimțit în România, Croația, Ungaria și Serbia
 • Acum 13 hours In vizor
  Cum se subminează Educația? Prin prostia disperată a slugoilor puși miniștri. Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină – proiect
 • Acum 17 hours General
  SE MIȘCĂ ȘI SĂNĂTATEA: Grevă japoneză și miting de protest în Piața Victoriei
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Szakats Istvan: ”Dragi bieți useriști. Îmi pare rău că mă repet, dar mă doare. Vă bateți joc de Cluj și de clujeni”
 • Acum 18 hours Politica
  GUVERNUL E DISPUS SĂ FACĂ ORICE, NUMAI SĂ NU DEA SALARII DECENTE PROFESORILOR: Probele de competență de la BAC ar putea fi echivalate cu notele din timpul liceului, dacă orele nu încep până la finalul săptămânii – a anunțat ministrul Educației
 • Acum 18 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Purtătorul de cuvânt al BOR: ”O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează”
 • Acum 20 hours Eveniment
  POATE, DE DATA ACEASTA, VEȚI FI INTERESAȚI: Municipalitatea lansează în consultare publică stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2024
 • Acum 20 hours General
  Se fac înscrieri pentru Evaluarea Națională deși calendarul exemenelor ar putea fi afectat de greva din școli
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: ”Un plan de guvernare care a întârziat 10 ani. Să fie primit!”
 • Acum 21 hours Vocea ta
  MUNICIPIUL CARE NU E ÎN CENTRU, NU EXISTĂ! Hai, Măiestrică, într-un exercițiu de PR, de data aceasta util comunității, pune mâna pe coasă (sau pe par) și rezolvă situația
 • Acum 22 hours Politica
  Gabriela Firea anunţă o HG pentru combaterea hărțuirii la locul de muncă: Se întâmplă cazuri revoltătoare
 • Acum 22 hours In vizor
  Banii pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice în Regiunea Nord-Vest s-au terminat în 3 minute
 • Acum 22 hours General
  O maşină hibrid a luat foc în Leghia, judeţul Cluj. În interior a fost găsit un corp carbonizat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE