In vizor

Primarul comunei Baciu, anchetat pentru prizele din primarie

Scris de 2,202

Florin Muresan, primarul comunei Baciu, un obisnuit al falsurilor in declaratii oficiale, e anchetat de Agentia Nationala de Integritate. Asta dupa ce, in 2012, a fost ales drept sef al comunei exact dupa ce s-a aflat in conflict de interese in perioada in care a exercitat functia de consilier local. Pe atunci, pentru ca se afla intr-o “urgenta”,  firma lui Muresan a dotat primaria din comuna cu prize. Desi initial se jura ca SC Rommedia Exim SRL, firma al carei asociat unic este, n-a avut niciun fel de legatura cu primaria de la care si-a luat salariul in ultimii ani, Ziar de Cluj a descoperit ca primarul comunei Baciu a incasat, numai in 2010, peste 20.000 de lei de la institutie.

“Nu am prestat absolut niciun serviciu pentru primarie”, a spus initial Muresan. Apoi, cu declaratia de avere in fata – completata de mana lui in 2011 – primarul se fastaceste. “E indemnizatia de consilier. Nu stiu, trebuie sa mai verific”, pentru ca, in final, sa revina: “A fost o urgenta! Stiti si dumneavoastra cum e cu urgentele, trebuie rezolvate rapid. Au fost ceva probleme cu prizele”, explica acesta anul trecut.

Prize care au usurat Consiliul Local Baciu de 20.034 de lei, bani care au intrat direct in buzunarul lui Muresan, pe  atunci consilier local in comuna. Dupa publicarea anchetei Ziar de Cluj in care se dezvaluia afacerea cu prizele, ANI a inceput anchetarea primarului, pentru conflict de interese.

Priza versus lege

Legea nr.393/2004 spune ca exista un conflict de interese daca alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru o societate comerciala la care detin calitatea de asociat unic, functia de administrator sau de la care obtin venituri.

„In aceasta viata am pus accent pe corectitudine, sinceritate si loialitate, considerand ca sunt la temelia unei comunicari adevarate. In aceasta jungla care a devenit viata noastra, semenii si-au pierdut sensibilitatea si nu se mai induioseaza prea usor. Si totusi pot spune ca NU AM UITAT, ca OAMENII MERITA IUBITI SI RESPECTATI SI CU SUFLETUL SI INIMA.  Am tinut si tin cu sinceritate la OAMENI… si cu atat mai mult la cei deosebiti.  Intotdeauna am cautat sa creez un cadru de manifestare al SENSIBILITATII SI DISPONIBILITATII SUFLETULUI.  Multumesc din suflet celor care M-AU ACCEPTAT IN CERCUL LOR DE PRIETENI, celor care m-au respectat si m-au inteles asa cum am fost. Nu pot spune despre mine ca sunt perfect  sau ca am vrut  vreodata sa par. NU, sunt un om obisnuit care am si calitati si defecte”, se descrie primarul comunei Baciu pe site-ul primariei.

Avere de primar

Muresan i-a donat anul trecut fiului sau un teren de 490 de metri patrati in baciu, unde mai are o parcela de 4.700 de metri patrati. Are si doua case in comuna, dintre care una in constructie, un autoturism, un ATV si o remorca. Anul trecut, din functia de primar, a castigat 24.612 lei, iar din inchirierea unui imobil a mai incasat 4.800 de euro.

Firma pe care o conduce, SC Rommedia Exim SRL, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1.076.191 de lei, un profit de 112.915 lei si datorii de 107.968 de lei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 19 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 23 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE