Rautacisme

Primarul Clujului rezolvă solicitările cetățenilor în direct: re-modernizarea podului Porțelanului se amână, clujenii au nevoie de saramură de porc. BOC: „Aprobat! Prima cerere aprobată!”

Proiectul de modernizare a Podului Porțelanului, blocat din cauza unui boț de sare, a devenit subiect legendar, numai bun pentru ironii. Până și primarul Emil Boc a acceptat să facă haz de necaz pe seama incompetenței administrative: vorba aia, din banul public se plătește tot – și un nou studiu de fezabilitate, și un nou proiect cu lucrări de la zero.

În cadrul intervenției obișnuite la un post de radio local, Emil Boc a primit o solicitare în direct din partea clujenilor: să lase modernizarea podului Porțelanului până după sărbătorile de iarnă, întrucât rezerva de sare din zona podului ar putea fi valorificată de cetățeni pentru saramura de porc.

– „Solicitări pentru podul Porțelanului – să-l lăsați până după sărbători, că se taie porcii acuma și ne trebuie saramură” – a fost intervenția moderatorului.

„Bine, foarte bine! De acord cu dumneavoastră” – a replicat Boc.

 – „Se aprobă?”

„Se aprobă.

Aprobat! Prima cerere aprobată!– a acceptat Emil Boc provocarea, în direct. 

ilustrație: Emil Boc inaugurează „cu caracter provizoriu” un pod din municipiul Cluj-Napoca

Lucrările de execuție privind modernizarea podului Porțelanului au fost suspendate în 2019, din cauza unui zăcământ de sare, descoperit în timpul desfășurării șantierului, chiar dacă studiul geotehnic initial nu a prevăzut riscuri pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

Acum, lucrările urmează să fie reluate de la zero, iar valoarea contractului este de peste 13 milioane de lei, fără TVA.

În schimb, administrația locală a deschis un nou șantier pentru un alt pod care va face legătura între străzile Oașului-Răsăritului.

Proiectele eșuate de modernizare, derulate de administrația PNL-istă a municipiului Cluj-Napoca, au devenit ținta ironiilor.

CITEȘTE ȘIOricâți bani ar băga Primăria în el, Podul Porțelanului nu scapă de blestemul erorilor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *