Cooltura

Primăria vrea să țină cultura pe linia de plutire: Bani pentru festivaluri în pandemie

În plină pandemie, când regulile pentru organizarea festivalurilor și evenimentelor culturale sunt foarte stricte, Primăria Cluj-Napoca alocă fonduri pentru zeci de astfel de evenimente. Festivaluri de folclor, teatru, teatru de păpuși, operă etc primesc fonduri din bugetul local. Alocarea banilor a fost aprobată în ședința extraordinară de Consiliu Local de astăzi. Suma totală care va fi distribuită pentru aceste evenimente este de 2,8 milioane lei. Aceasta este sesiunea a doua de alocări, după ce în iunie a fost aprobată alocarea unor sume mult mai generoase.

În sesiunea din august, printre evenimentele care au primit bani se numără următoarele:

200.000 lei pentru Asociația Culturală Opera 2 You, în vederea realizării proiectului ,,Opera Summer Hub 2020 @ Cluj100”.

480000 de lei pentru Fundația Corvineum „Corvineum Alapitvany”, în vederea realizării proiectului ,,Festivalul Internațional de Teatru Interferențe, ediția VII – Orizonturi”.

15000 de lei pentru Asociația Ördögtérgye, în vederea realizării proiectului ,,Festivalul de Muzică și Dans Popular Maghiar, ediția a 17-a”.

110000 de lei pentru ESUA Asociație Culturală Româno-Germană, în vederea realizării proiectului ,,Festivalul Stradal WonderPuck- Ediția a 4-a”.

30000 de lei pentru Asociația Folclorică Someșul Napoca, în vederea realizării proiectului ,,Monitorizarea Jocului fecioresc din România; festival – concurs interjudețean”.

10000 de lei pentru Fundația Bibliotecară „Heltai Gáspár”, în vederea realizării proiectului ,,Tradiții Clujene – concerte și prelegeri de muzică populară la Cluj”.

100000 de lei pentru Asociația Scena Urbană, în vederea realizării proiectului ,,SCENA URBANĂ 2020”.

100000 de lei pentru Asociația Consorțiul Studenților din România, în vederea realizării proiectului ,,TME – Transylvania Music Event ediția a 12-a”.

În luna iunie, cei mai mulți bani au mers către Festivalul Internațional de Film Transilvania TIFF (1,4 milioane lei), Centrul Cultural Clujean 1,1 milioane lei, Federația Centrul de Interes (470.000 lei), Fabrica de Pensule (220.000 lei) și TIMAF (210.000 lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *