Municipalitatea clujeana si-a publicat ieri intentia de a achizitiona servicii de consultanta pentru proiectele majore, iar pentru asta este dispusa sa cheltuie nici mai mult, nici mai putin de 35 de milioane de lei. In urma licitatiei pentru “Consultanta in atragerea de finantari externe nerambursabile si in pregatirea proiectelor, proiectare tehnica si analiza economica a proiectelor prioritare municipiului Cluj-Napoca” se va semna un acord-cadru pentru o perioada de patru ani cu maxim trei agenti economici. Castigatorul va realiza cererile de finantare si proiectul tehnic pentru investitia propusa spre finantare.
In timpul celor patru ani se vor putea incheia contracte subsecvente lunar dupa publicarea noilor programe de finantare perioada 2014-2020. Valoarea celui mai mare contract subsecvent poate fi de 7,8 milioane de lei.
Termenul de depunere a ofertelor este de 7 mai, iar criteriul de atribuire, pretul cel mai scazut.
Printre cele mai importante proiecte cu finantare nerambursabila derulate in prezent de municipalitatea clujeana se numara Centrul de Industrii Creative, supranumit si Buftea de Cluj. Proiectul va fi gata peste doi ani, iar investitia se ridica la 42 de milioane de lei, co-finantata in mod egal din fonduri europene si de la bugetul local.
Un alt proiect pe rol, este proiectul de Bike Sharing, care a depasit termenul de finalizare. In cadrul proiectului de peste 12 milioane de lei, din care peste 11 milioane provin din fonduri europene, se vor amplasa 50 de statii de biciclete in Cluj-Napoca, Apahida si Floresti de unde doritorii se vor putea servi pe baza unor carduri eliberate de Primarie. In total, vor fi puse la dispozitia clujenilor 540 de biciclete.
De asemenea, reabilitarea liniei de tramvai si a Parcului Central si a cladirii Casino s-au facut tot cu sprijin european.
Foto: ziuadecj.realitatea.net