In vizor

Primaria vrea sa amplaseze inca 5 cismele in oras. Vezi unde sunt noile locatii

Primaria Cluj-Napoca urmeaza sa amplaseze inca 5 cismele in oras. Patru dintre acestea urmeaza sa fie montate in centrul municipiului, iar una dintre acestea in cartierul Marasti. Pentru noile locatii administratia e dispusa sa scoata din buzunar 26.000 de lei.

In municipiul Cluj-Napoca exista amplaste pana in prezent un numar de 23 de cismele. Administratia a considerat ca nu sunt suficiente, motiv pentru care a anuntat intentia de a achizitiona inca 5 bucati. Pe site-ul primariei a fost pubicat un anunt de achizitie publica prin care se doreste achizitionarea de lucrari de instalatii de apa, bransament, canalizare si montare cismele stradale. Valoare estimata pentru acest contract este de 26.000 de lei. Potrivit surselor noastre favorita la adjudecarea contractului este firma Servinstal Import Export condusa de Elena Pintican. Firma este abonata la banul public prin  contractele desfasurate cu Primaria Cluj-Napoca, cel mai recent fiind executarea de lucrari de instalatii la Pasajul Garii, valoarea respectivului contract fiind de 49.000 lei. 

In martie anul trecut Servinstal Import Export a castigat contractul cu Primaria Cluj-Napoca pentru serviciile de reparare, intretinere, supraveghere si conservare ale cismelelor din Cluj-Napoca. Licitatia s-a desfasurat offline, iar contractul este valabil pe doi ani si are valoare de 533.209 lei cu TVA.

“Pana in prezent noi nu am primit locatiile exacte unde vor fi amplasate noile cismele. In cazul in care vom primi solicitari din partea reprezentantilor primariei ne vom da tot concursul sa oferim avizele necesare. Noi trebuie sa le punem la dispozitie situatia cu pozitionarea retelei de apa, astfel incat executantu sa stie unde are de sapat pentru a face conexiunea cu noie cismele”, a declarat Lucian Croitoru purtatorul de cuvant al Companiei de Apa Somes.

Cismelele vor fi amplasate in fata Casei de Cultura a Studentilor, pe strada Regele Ferdinand – in fata magazinului Central, in Piata Mihai Viteazu in fata Mc Donald’s si in statia de autobuz din Piata Marasti. Surpiza pe care a pregatit-o insa administratia clujeana pentru locuitori este amplasarea celei de a cincea cismele pe trotuarul din fata restaurantului Primariei, Memo 10, de strada Memorandumului, proaspat renovata.

O intrebare de logica adresata reprezentantilor primariei este de ce nu s-a facut montarea cismelei de pe Momorandumului odata cu reabilitarea strazii. Acestia au afirmat ca a fost lasat un spatiu pentru noul amplasament al cismelei.

“Constructorii au lasat spatiu in locul unde va fi montata cismeaua”, au afirmat reprezentanti Primariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *