In vizor

Primăria vrea aquapark, dar nu are nici măcar locația bătută în cuie

În timp ce Oradea încasează milioane de euro pe an, Cluj-Napoca nu a găsit nici măcar locul potrivit pentru realizarea unui proiect similar. După ce în urmă cu câteva luni, primarul Emil Boc a anunțat că în zona Becaș-Gheorgheni va fi construit un aquapark, acum „o dă cotită” și spune că analizează oportunitatea realizării aquaparkului în zona respectivă.

Emil Boc a anunțat, marți, că specialiștii analizează dacă zona anunțată inițial pentru construirea aquaparkului este sau nu potrivită. Singurul lucru cert este că proiectul se va face.

„Se va face, nu e 100% sigură locația, dar lucrăm în continuare la proiect. A fost și o dezbatere publică, dar nu s-a adus nicio altă idee. Noi analizăm și alte alternative și soluții. Avem acolo și o bază sportivă. Vom vedea cum va arăta proiectul pe viitor. Proiectantul are șanse să se uite dacă se poate face ceva să se diminueze disconfortul, dacă nu mutăm locația. Eu decid ceea ce este bine pentru oraș după ce mă consult cu specialiștii. Este indubitabil că clujenii au nevoie de aquapark. Negociem, stăm la masă și găsim cea mai bună soluție, care să fie agreată de către clujeni”, a spus primarul.

Una dintre probleme ridicate de cetățeni a fost zgomotul care va fi produs odată ce va fi dat în funcțiune aquaparkul. Conducerea Primăriei spune că specialiștii lucrează și la găsirea unor soluții pentru reducerea nivelului de zgomot.

„Specialiștilor le-am dat sarcină să măsoare ce sisteme de protecție există, dacă se pot face sisteme de protecție sau nu. Drumul nu se poate face prin Gheorgheni, este corelat cu centura. Se analizează la ce distanță se poate muta aquaparkul față de blocuri ca să nu avem probleme”, a mai precizat Emil Boc.

În Cluj-Napoca există un singur ștrand public (Sun), unul privat (Clujana) și câteva piscine și SPA-uri.

În Oradea, lucrările la Aquapark Nymphaea, întins pe o suprafaţă de şapte hectare şi 5.000 de metri pătraţi de luciu de apă, au început în februarie 2015, recepţia având loc în luna mai 2016.

Primarul Ilie Bolojan a afirmat, de mai multe ori, că acest aquapark, construit într-un an şi jumătate, cu 88,3 milioane de lei (aproape 22 milioane de euro), este cel mai modern aquapark din vestul României, ce acoperă toate necesităţile pentru o zonă de recreere de calitate pentru orădeni şi turişti şi pune Oradea pe harta turismului balnear şi de agrement în Estul Europei.

Aquaparkul din Oradea s-a construit pe locul fostului Ştrand Municipal, printr-un mega-proiect de 88,3 milioane de lei, contribuţia Primăriei Oradea fiind de 38,9 milioane de lei, iar diferenţa, din fonduri europene.

Complexul Nymphaea cuprinde 14 bazine şi 12 tobogane, în mai multe clădiri, un complex multifuncţional, o clădire pentru bazinele acoperite împărţite în trei zone cu specific family, relax şi aventură, precum şi un complex comercial destinat consumatorilor. În incinta spaţiului de agrement funcţionează terenuri de sport, zone de agrement, spaţii verzi, precum şi o parcare cu 230 de locuri.

În zona wellnes, sunt cabinete de înfrumuseţare, cosmetică, estetică dentară, saloane de masaj, tratamente acvatice, saune – rusească, finlandeză, cu infraroşii, cameră cu sare, cameră cu gheaţă, saună turcească, salon pentru masaj turcesc (cu spumă de săpun, masaj cu perie de păr de cămilă etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *