Anchete

Primaria si Servinstal isi bat joc de banii clujenilor. Arteziana din fata Prefecturii, un focar de infectie

Artezienele “intretinute” de firma de casa a Primariei, Servinstal, sunt intr-o stare dezastruoasa. Daca saptamanile trecute fantana din Piata Unirii era inecata in noroi, la doi pasi de ea, arteziana de vizavi de Prefectura este intr-o stare si mai grava. Toate acestea in timp ce Servinstal incaseaza pentru ingrijirea acestora nu mai putin de 500.000 de lei.

Fantana, la doi pasi de kilometrul zero al orasului, este un adevarat focar de infectie, cu apa murdara care balteste in ea, plina de gunoaie.

Nici structura fantanii nu arata mai bine, placile sunt rupte si ofera o imagine dezolanta, mai degraba dintr-o comuna uitata de lume, decat dintr-un oras de 5 stele.

Contractul pentru reparare, intretinere si supraveghere a fantanilor arteziene, a cismelelor si a flacarilor vesnice a fost incheiat cu SC Servinstal Import-Export SRL pentru aproape 500.000 de lei anul trecut, cu o valabilitate de doi ani.

Servinstal este una din firmele “de casa” a municipalitatii, aceasta avand mai multe contracte pe bani publici.
Servinstal se ocupa de fantanile arteziene din oras inca din 2008. In martie 2014 firma a castigat un contract de peste 500.000 de lei pentru intretinerea cismelelor din oras. In 2012, Primaria Cluj-Napoca a platit tot firmei Servinstal 113.000 de lei pentru intretinerea si reparatiile tuturor fantanilor si cismelelor din oras.

Intretinerea fantanilor, cismelelor, precum si a flacarilor vesnice nu este singurul contract derulat de Servinstal cu municipalitatea clujeana. Servinstal a primit numai in 2014 peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *