Politica

Doi clujeni in Guvernul Ciolos. Care sunt beneficiile orasului

Scris de 1,239

Pe lista Guvernului Ciolos se  afla si doi ministri clujeni. Este vorba despre profesorul de sociologie Vasile Sebastian Dancu, fost membru PSD si component al celebrului Grup de la Cluj din acest partid si Patriciu Achimas, Seful Institutului Oncologic Ion Chiricuta. Dancu va ocupa functia de viceprimier si va fi ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in timp ce Achimas va ocupa functia de ministru al Sanatatii. Doi fosti ministri clujeni vorbesc, pentru Ziar de Cluj, despre beneficiile pe care le pot aduce Clujului reprezentantii orasului in noul guvern. 

Fostul ministru al Educatiei, Mihail Hardau, considera ca un ministru trebuie sa trateze toate judetele in mod egal, indiferent de zona tarii din care face parte. 

“Niciodata nu am crezut ca un ministru trebuie sa isi favorizeze propriul judet, in sensul de a-l favoriza discretionar. Cred ca exista un avantaj, in sensul ca poate sa puna in evidenta problemele specifice judetului lui, in caz ca sunt scapari, cand problemele nu sunt intelese sau nu sunt elaborate la un anumit nivel. La orice ministru exista, intotdeauna, un interes regional, ar fi nedrept din partea mea sa nu spun aceasta chestiune. Esti foarte atent cu locul tau, dar mai mult in idee de a nu gresi, de a subaprecia un anumit lucru”, a declarat fostul ministru pentru Ziar de Cluj.

Aurelia Cristea, fost ministru delegat pentru Dialog Social, e de parere ca prezenta clujenilor in noua guvernare va aduce beneficii intregii tari. 

“Prezenta celor doi ministri clujeni inseamna un plus nu pentru Cluj, ci pentru Romania. Sunt oameni cu experienta profesionala remarcabila, care vor veni cu proiecte ce vor influenta nu doar ceea ce tine de orasul si regiunea noastra, ci intreaga tara. Sa nu uitam totusi ca un ministru este al Romaniei, nu al unui oras”, a declarat deputatul Aurelia Cristea.

sursa foto: mediafax.roULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 3 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 5 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 5 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 6 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 7 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 8 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 9 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE