Politica

Doi clujeni in Guvernul Ciolos. Care sunt beneficiile orasului

Pe lista Guvernului Ciolos se  afla si doi ministri clujeni. Este vorba despre profesorul de sociologie Vasile Sebastian Dancu, fost membru PSD si component al celebrului Grup de la Cluj din acest partid si Patriciu Achimas, Seful Institutului Oncologic Ion Chiricuta. Dancu va ocupa functia de viceprimier si va fi ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in timp ce Achimas va ocupa functia de ministru al Sanatatii. Doi fosti ministri clujeni vorbesc, pentru Ziar de Cluj, despre beneficiile pe care le pot aduce Clujului reprezentantii orasului in noul guvern. 

Fostul ministru al Educatiei, Mihail Hardau, considera ca un ministru trebuie sa trateze toate judetele in mod egal, indiferent de zona tarii din care face parte. 

“Niciodata nu am crezut ca un ministru trebuie sa isi favorizeze propriul judet, in sensul de a-l favoriza discretionar. Cred ca exista un avantaj, in sensul ca poate sa puna in evidenta problemele specifice judetului lui, in caz ca sunt scapari, cand problemele nu sunt intelese sau nu sunt elaborate la un anumit nivel. La orice ministru exista, intotdeauna, un interes regional, ar fi nedrept din partea mea sa nu spun aceasta chestiune. Esti foarte atent cu locul tau, dar mai mult in idee de a nu gresi, de a subaprecia un anumit lucru”, a declarat fostul ministru pentru Ziar de Cluj.

Aurelia Cristea, fost ministru delegat pentru Dialog Social, e de parere ca prezenta clujenilor in noua guvernare va aduce beneficii intregii tari. 

“Prezenta celor doi ministri clujeni inseamna un plus nu pentru Cluj, ci pentru Romania. Sunt oameni cu experienta profesionala remarcabila, care vor veni cu proiecte ce vor influenta nu doar ceea ce tine de orasul si regiunea noastra, ci intreaga tara. Sa nu uitam totusi ca un ministru este al Romaniei, nu al unui oras”, a declarat deputatul Aurelia Cristea.

sursa foto: mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *