Politica

Doi clujeni in Guvernul Ciolos. Care sunt beneficiile orasului

Scris de 1,239

Pe lista Guvernului Ciolos se  afla si doi ministri clujeni. Este vorba despre profesorul de sociologie Vasile Sebastian Dancu, fost membru PSD si component al celebrului Grup de la Cluj din acest partid si Patriciu Achimas, Seful Institutului Oncologic Ion Chiricuta. Dancu va ocupa functia de viceprimier si va fi ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in timp ce Achimas va ocupa functia de ministru al Sanatatii. Doi fosti ministri clujeni vorbesc, pentru Ziar de Cluj, despre beneficiile pe care le pot aduce Clujului reprezentantii orasului in noul guvern. 

Fostul ministru al Educatiei, Mihail Hardau, considera ca un ministru trebuie sa trateze toate judetele in mod egal, indiferent de zona tarii din care face parte. 

“Niciodata nu am crezut ca un ministru trebuie sa isi favorizeze propriul judet, in sensul de a-l favoriza discretionar. Cred ca exista un avantaj, in sensul ca poate sa puna in evidenta problemele specifice judetului lui, in caz ca sunt scapari, cand problemele nu sunt intelese sau nu sunt elaborate la un anumit nivel. La orice ministru exista, intotdeauna, un interes regional, ar fi nedrept din partea mea sa nu spun aceasta chestiune. Esti foarte atent cu locul tau, dar mai mult in idee de a nu gresi, de a subaprecia un anumit lucru”, a declarat fostul ministru pentru Ziar de Cluj.

Aurelia Cristea, fost ministru delegat pentru Dialog Social, e de parere ca prezenta clujenilor in noua guvernare va aduce beneficii intregii tari. 

“Prezenta celor doi ministri clujeni inseamna un plus nu pentru Cluj, ci pentru Romania. Sunt oameni cu experienta profesionala remarcabila, care vor veni cu proiecte ce vor influenta nu doar ceea ce tine de orasul si regiunea noastra, ci intreaga tara. Sa nu uitam totusi ca un ministru este al Romaniei, nu al unui oras”, a declarat deputatul Aurelia Cristea.

sursa foto: mediafax.roULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 2 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 3 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 4 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 4 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 6 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 6 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 7 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 7 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 8 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 18 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 21 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE