Din oras

Primaria si Consiliul Judetean nu se pot intelege nici macar asupra unui teren din centrul orasului

Scris de 287

Pe terenul de langa Cluj Arena va fi amenajat un spatiu de joaca. Asta au decis arhitectii judetului si ai municipalitatii, dupa o luna si jumatate de dezbateri. Asta desi primarul Clujului, Emil Boc, promitea ca terenului respectiv ii va fi gasita o functionalitate inainte de sfarsitul lunii august, iar societatea civila isi doreste ca acolo sa fie amenajat spatiu pentru plimbat caini.

De fapt, nici in momentul de fata nu este nimic batut in cuie. Reprezentantii celor doua institutii – Primarie si Consiliul Judetean Cluj – care impart suprafata, nu au semnat inca un protocol pentru realizarea proiectului gandit pe jumatate.

“In  cadrul  ultimei  intalniri  a  reprezentantilor  Directiei  de  Urbanism  din  cadrul  Consiliului Judetean  Cluj  cu  arhitectii  Comisiei  Tehnice  de  Amenajare  a  Teritoriului  si  Urbanism  din  cadrul Primariei municipiului Cluj-Napoca, s-a concluzionat ca spatiul adiacent Cluj Arena va fi amenajat ca si zona verde/loc de joaca. De asemenea, in prezent se poarta discutii pentru demararea procedurilor in vederea semnarii unui protocol pentru realizarea acestui proiect”, spun reprezentantii Consiliului Judetean Cluj.

Pe terenul din Parcul Central, pana de curand, a fost un parc de distractii. Oamenii au fost somati sa plece, primaria voia sa faca aici un parc de role. Intre timp, s-a schimbat modificarea, iar soferii cu tupeu si-au tras, pe platoul gol, o parcare de toata frumusetea.

Ziar de Cluj a scris despre asta, iar peste noapte au aparut stalpisori, care impiedicau soferii tupeisti sa parcheze pe gazonul municipalitatii. Iar iarba s-a uscat tot pana s-au gandit inaltii ce sa faca cu ea.

La inceputul lunii august, intr-o intalnire organizata intre Emil Boc si Mihai Seplecan, cei doi edili promiteau ca, in maximum doua saptamani, arhitectii celor doua institutii isi vor pune mintea la contributie si vor veni cu un plan final pentru terenul respectiv. De atunci a trecut o luna jumatate, iar autoritatile nu au facut nimic.

De asemenea, cererile clujenilor care voiau ca aici sa fie amenajat un spatiu pentru caini au ramas ignorate.

sursa foto: Facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  De la semnarea Proiectului în valoare de 60 de milioane de euro pentru digitalizare în regiunea de Nord-Vest a României a lipsit președintele CJ Cluj
 • Acum 3 hours Politica
  Rafila, reacție la dosarele de șpagă din sistemul medical: ”E inacceptabil ca personalul să primească bunuri materiale în schimbul serviciilor pe care le oferă. Recunoştinţa poate fi exprimată prin flori sau bomboane”
 • Acum 5 hours Din oras
  MAI UȘOR CU ANUNȚUL DE ANGAJARE PE SCĂRI! LEGAL, discriminarea în cuprinsul unui anunţ de angajare, pe criteriul genului şi al aspectului fizic ESTE INTERZISĂ
 • Acum 17 hours Sport
  BUN SABĂU, BUNI JUCĂTORII U CLUJ! FC U Craiova – U Cluj 5-0, în etapa a 24-a din Superliga. Mai bine antrena Șurubaru, și așa ia bani degeaba
 • Acum 21 hours In vizor
  FELICITĂRI, FAINE LUCRĂRI! ”Dottore” Bode a fost bun și ca ministru al Transporturilor
 • Acum 22 hours PubliNews
  TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a încheiat 2022 cu afaceri de 711 milioane lei, dar profitul a scăzut cu 64%
 • Acum 23 hours Justitie
  CUM SĂ-ȚI PASEZI RESPONSABILITATEA, ROMÂNEȘTE: CA Cluj dă vina pe parchet pentru că violatorul din Cășeiu a fost eliberat: ”Judecătorul, sesizat cu 54 de minute înainte să expire reținerea”
 • Acum 23 hours General
  Bărbatul care a violat o minoră în Cășeiu și nu a mai fost arestat că judecătorul a întârziat la serviciu, a fost prins de polițiști
 • Acum 24 hours Din oras
  Până să se unească Cluj-Napoca cu Floreștiul, grație Supercom, s-a unit cu Pata Rât
 • Acum 1 day Politica
  Petre Daea: “Vaca trece prin mari greutăți. A devenit dușmanul planetei, e responsabilă că avem atâta poluare. România are 2 milioane de vaci și 9 milioane de mașini, și unele au două țevi”
 • Acum 1 day In vizor
  Începând de anul acesta, Educaţia din România va fi analizată în raportările pe baze de date ale OCDE “Education at a Glance”
 • Acum 1 day In vizor
  După 9 ani de Cluj, doi tineri s-au mutat în Bucovina: “Clujul a devenit un oraș care nu mai e prietenos cu oamenii care stau acolo”
 • Acum 1 day Rautacisme
  În sfârşit a aflat şi Emil Boc că guvernul i-o desconsideră pe “Antonia” şi face “cloud-ul IT regional” la Beclean
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE