Din oras

Primaria scoate bicicletele europene pe piste trasate incomplet, deja distruse

Scris de 667

Cele 540 de biciclete “europene” ce ruginesc de mai bine de un an in depozitele Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) vor fi scoase pe strazile Clujului in urmatoarele zile. Timp de o luna, pentru a testa sistemul, primaria clujeana va pune in functionare doar o parte dintre biciclete. Si asta pe piste incomplete, defecte, multe dintre ele deja distuse.

Politistii locali au inceput deja sa imparta amenzi in stanga si in dreapta pentru biciclistii care nu circula, spun ei, regulamentar, pe pistele trasate de municipalitate. Piste incomplete, care incep la capat de intersectie si se termina intr-o masina abandonata sau, dupa caz, intr-un cos de gunoi ori copac. Dupa ce Ziar de Cluj a scris despre aceasta contradictie, reprezentantii Politiei Locale si-au spus punctul de vedere: pistele incomplete ori trasate haotic nu sunt decat vina clujenilor care nu se conformeaza; angajatii statului incearca din rasputeri sa isi faca treaba.

Trasarea pistelor din oras este intarziata din cauza soferilor care isi parcheaza masinile pe marginea carosabilului. Noi lasam fluturasi in parbrize, ii anuntam ca trebuie sa isi mute masinile si revenim, ulterior, pentru a continua trasarea”, ne-a spus o reprezentanta a Politiei Locale in urma cu doua saptamani.

De atunci, strazile arata la fel. Soferii parcheaza in continuare pe marginea carosabilului, acolo unde ar trebui sa existe deja pista facuta pe bani europeni, muncitorii nu au revenit, situatia de pe strazi e la fel de haotica. In plus, masinile se parcheaza tot pe marginea drumului, taman peste pista, in cele mai multe dintre cazuri. Politia nu vede, insa, asta, politia amendeaza. Numai ieri, politistii locali au aplicat 20 de amenzi contraventionale pe pistele de biciclete.

Bicicletele din proiectul Bike Sharing ar fi trebuit sa circule pe traseele din Cluj-Napoca, Apahida si Floresti inca din august 2013, insa termenul de finalizare a proiectului a fost amanat de mai multe ori. Initial, firma care a castigat licitatia, Viacor Engineering, avea ca termen de contract luna august 2013 pentru a termina cei 14 kilometri de piste si a pune in functiune cele 540 de biciclete, inchiriate gratuit in baza unor carduri.

In final, reteaua pe care Primaria ar trebui sa o realizeze implica 14 kilometri de piste pe traseul Floresti-Cluj-Apahida, amenajarea a 50 de statii self-service – 43 in Cluj-Napoca si restul in Apahida si Floresti – si dotarea lor cu cele 540 de biciclete.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE