De cartier

Primăria plătește deja pentru lucrări de reparații generale la parkingul Negoiu, inaugurat neterminat acum 2 ani

Parkingul Negoiu din cartierul Mănăștur a fost dat în folosință neterminat, la stadiul de semifinisat, în vara anului 2018. În mod normal, Primăria municipiului Cluj-Napoca nu ar fi trebuit să recepționeze de bun acest parking, care nu este nici în ziua de astăzi finisat. Emil Boc ar fi trebuit să îi oblige pe constructori să își respecte contractul și să predea parkingul doar atunci când lucrările ar fi fost gata, cu toate finisajele executate.

Parkingul a fost însă recepționat, inaugurat și dat în folosință, pentru beneficiile electorale pe care le-a adus vestea unui nou parking în cel mai mare cartier al orașului.

La doi ani și jumătate de la darea parkingului în folosință, pereții sunt deja crăpați, atât în interiorul parkingului, cât și în exterior. Șapa a fost atât de bine turnată, încât la coborârea de pe rampe se formează lacuri cu apă, patinoare periculoase iarna. Apa curge pe plafoane, pe pereții de pe care se scorojește betonul și spoiala, fiindcă de vopsea nici vorbă, parkingul fiind dat în folosință semifinisat. Plafonul este nefinisat la toate nivelurile, la fel pereții și șapa. În casa scării parkingului Negoiu, apa curge din plafonul de la etajul 5 pe o coloană nefinisată din beton, până la etajul 3:

Ziar de Cluj a scris în 10 decembrie 2020 faptul că parkingul Negoiu e o peșteră horror, la doi ani după ce a fost inaugurat neterminat. Pentru mai multe detalii și imagini, citiți și:

Parkingul Negoiu e o peșteră horror, la doi ani după ce a fost inaugurat neterminat. ICCO Energ, firma care a executat lucrările, îi aparține lui Călin Filimon Costan, implicat în dosarul de abuz în serviciu al primarului din Brașov, George Scripcariu

La două luni după ce Ziar de Cluj a sesizat dezastrul din Parkingul Negoiu, Primăria Cluj-Napoca a achiziționat, prin cumpărare directă, „lucrări de reparații generale și de renovare la parkingul Negoiu”, la prețul de 149 453.35 LEI (30 661.5 euro).

O sumă mică, dacă ne gândim la faptul că parkingul necesită ample și temeinice lucrări de reparații generale, precum și lucrări de finisaje interioare, fiindcă acestea nu au fost efectuate până la inaugurarea parkingului, așa cum ar fi trebuit. 

De 30 000 de euro, firma care a obținut contractul, S.C. ALEMAD RAITIM S.R.L,. va putea efectua doar spoieli ale parkingului, cât pereții să arate mai bine o vreme, urmând a crăpa din nou în câteva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *