Din oras

Primăria nu poate controla traficul greu, ilegal, de pe strada Maramureșului. Ce scuză are Emil Boc

De mulți ani, strada Maramureșului este tranzitată de sute de tiruri, utilaje, basculante, camioane și alte vehicule de mare tonaj, deși în zonă există indicatoare care interzic accesul mașinilor cu greutatea peste 3,5 tone. Locuitorii au ajuns la capătul răbdării. Au asaltat Primăria cu sesizări pentru ca cineva să le ceară o explicație șoferilor care încalcă legea și să îi amendeze, dar până acum autoritățile nu au luat prea multe măsuri, decât din pix.

Joi, la un post local de radio la care a fost invitat Emil Boc, s-a pus din nou pe tapet problema traficului greu de pe strada Maramureșului, dar edilul nu a venit cu soluții, ci cu scuze. 

De strada Maramureșului este legată o istorie deja împământenită și tristă la care autoritățile închid ochii. În fiecare zi, strada este traversată de mașinile de mare tonaj care produc un zgomot infernal, distrug capacele de canal și cauzează și alte probleme grave, precum fisurarea pereților caselor.

Oamenii care locuiesc în zonă spun că Poliția nu patrulează acolo decât foarte rar. Nimic nu împiedică accesul sutelor de vehicule grele, nici măcar indicatorul cu semnul interzis montat de Primărie. Implicarea municipalității în soluționarea problemei se rezumă doar la acel indicator care interzice accesul mașinilor cu greutatea peste 3,5 tone.

“În strada Maramureșului puteți să faceți totuși ceva pentru a opri traficul greu, ilegal? Este o problemă veche. Nu am observat filtre de Poliție în zonă sau alte măsuri care să împiedice cele 300-400 de utilje de tonaj care tranzitează zilnic strada aceasta”, reclamă clujenii, sătui până peste cap de traficul greu.

Joi, la postul de radio local, Napoca FM, s-a discutat cu Emil Boc problema de pe strada Maramureșului. Mai mulți cetățeni i-au bătut obrazul edilului cu privire la faptul că a lăsat problema să se împută, de ani de zile. Primarul a spus că de-a lungul anilor a colaborat cu Poliția Locală și Poliția Rutieră, dar nu a precizat ce s-a făcut concret, în afară de împărțirea sporadică a unor amenzi.

„În fiecare săptămână, Poliția Locală împreună cu Poliția Municipiului amendează, ține sub control zona și diminuează cât poate impactul negativ al acelora care nu respectă legea. Repet, Poliția Municipiului are posibilitatea să îi oprească în trafic. Noi sesizăm aceste lucruri și împreună cu ei am avut o colaborare foarte bună”, a declarat Emil Boc.

Edilul nu a recunoscut că polițiștii sunt de fapt „păsări” rare pe strada Maramureșului – lucru pe care îl tot spun clujenii care trăiesc în zonă. Singura scuză jalnică pe care a găsit-o Emil Boc pentru traficul greu care continuă nestingherit a fost personalul aparent insuficient din Poliție.
“Din nefericire, nici ei nu au capacitatea de a avea nonstop un om prezent acolo sau un filtru de poliție și de aceea probabil că mai apar situații când nu sunt sancționați cei care încalcă legea”, a afirmat Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *