Din oras

Primaria modifica regulamentul de finantare a ONG-urilor, dupa un control al Camerei de Conturi

Primaria Cluj-Napoca modifica Regulamentul de acordare a finantarilor nerambursabile catre ONG-uri, dupa ce Camera de Conturi a realizat un control la institutia publica. Printre recomandarile facute, se numara  prevederea unei clauze privind emiterea de facturi de catre beneficiarii finantarii nerambursabile pentru incasarea sumelor prevazuta in contract. De asemenea, Camera de Conturi a cerut introducerea in procedura de acordare a finantarilor nerambursabile a etapei de comunicare publica a rezultatelor selectiei precum si de solutionare a contestatiilor.

Noul regulament si modificarile aduse a intrat in dezbatere publica, pana in 2 iulie 2015. Potrivit documentului, de acum incolo ONG-urile trebuie sa aiba o contributie de minim 10% din valoarea totala a finantarii solicitate. O alta modificare este aceea ca anunturile de participare pentru finantare se vor publica nu numai in Monitorul Oficial si pe site-ul primariei, ci si intr-un cotidian central si in cel putin doua cotidiene locale. De asemenea, decizia comisiei de analiza va fi publicata pe site-ul primariei.

“De asemenea, avand in vedere ca municipiul Cluj-Napoca este „Capitala Europeana a Tineretului” in anul 2015 și este oraș candidat la titlul de „Capitala Europeana a Culturii” in  2021, propunem modificarea art. 25 prin eliminarea lit. „j) solicitantii nu au sediul/domiciliul sau filiala in municipiul Cluj-Napoca”, ceea ce va permite si promovarea unor proiecte merituoase ce vin din alte localitati ale tarii”, se arata in noul regulament.

“Prima transa nu poate depasi 50% din finantarea acordata, iar ultima transa nu poate fi mai mica de 15% din valoarea finantarii nerambursabile. Suma avansata si nejustificata prin raportari intermediare nu poate depasi in niciun moment al derularii contractului 50% din valoarea finantarii”, este o alta modificare prevazuta in noul regulament.

De asemenea, beneficiarii contractelor vor avea obligatia de a elibera factura fiscala catre autoritatea finantatoare pentru incasarea sumelor prevazute in contract.

Noul regulament poate fi consultat aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *