Din oras

Primaria i-a lasat fara mancare pe elevii liceului Nicolae Balcescu

Scoala a inceput deja de cateva saptamani bune, si a inceput cu stangul pentru elevii Liceului Teoretic Nicolae Balcescu. Copiii, care au avut cantina in curtea scolii ani buni, s-au trezit anul acesta fara mancare. Primaria a uitat sau a ignorant cererile unitatii scolare, iar locul in care au luat masa inainte a ramas acum doar o sala goala.

Acum, sute de copii merg, de mana cu invatatoarea lor, care da o declaratie pe propria raspundere pentru fiecare deplasare, la una dintre cantinele din apropierea scolii.

“Am depus cerere la Primarie si in august, si in septembrie, sa ne avizeze, sa putem functiona. Nu am primit un raspuns nici acum”, spune Marinela Zamfir, directorul unitatii scolare.

Zamfir spune ca, de la inceputul anului scolar, fiecare invatatoare e responsabila pentru clasa ei. Dupa ce semneaza o declaratie pe propria raspundere, ele ii duc pe cei mici la “cantina de la Victoria, Steaua Rosie sau CFR”.

“Spatiul in care functiona cantina apartine primariei. Administratia locala ar fi trebuit sa ne spuna cum sa procedam in continuare – daca sa organizam o licitatie, sau sa continuam cu cei cu care am colaborat si pana acum. Am cerut aviz, dar nimic. Am inteles ca asa s-a procedat si la alte scoli si mai sunt si alti copii care au ramas fara cantine”, explica directorul.

Aceasta spune ca s-a gandit deja sa amenajeze, impreuna cu parintii, o sala in cadrul institutiei de invatamant, une copiii sa poata lua masa in sistem de catering.

Reprezentantii Primariei Cluj Napoca spun ca municipalitatea nu are nicio obligatie sau responsabilitate vizavi de alegerea furnizorilor.

„Ei, in calitate de administratori, decid daca vor sau nu sa continue contractele cu furnizorii. Acestea nu sunt si nu au fost niciodata responsabilitatile municipalitatii”, spune Oana Buzatu, purtatoarea de cuvant a Primariei Cluj-Napoca.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *