Din oras

Primaria i-a lasat fara mancare pe elevii liceului Nicolae Balcescu

Scris de 674

Scoala a inceput deja de cateva saptamani bune, si a inceput cu stangul pentru elevii Liceului Teoretic Nicolae Balcescu. Copiii, care au avut cantina in curtea scolii ani buni, s-au trezit anul acesta fara mancare. Primaria a uitat sau a ignorant cererile unitatii scolare, iar locul in care au luat masa inainte a ramas acum doar o sala goala.

Acum, sute de copii merg, de mana cu invatatoarea lor, care da o declaratie pe propria raspundere pentru fiecare deplasare, la una dintre cantinele din apropierea scolii.

“Am depus cerere la Primarie si in august, si in septembrie, sa ne avizeze, sa putem functiona. Nu am primit un raspuns nici acum”, spune Marinela Zamfir, directorul unitatii scolare.

Zamfir spune ca, de la inceputul anului scolar, fiecare invatatoare e responsabila pentru clasa ei. Dupa ce semneaza o declaratie pe propria raspundere, ele ii duc pe cei mici la “cantina de la Victoria, Steaua Rosie sau CFR”.

“Spatiul in care functiona cantina apartine primariei. Administratia locala ar fi trebuit sa ne spuna cum sa procedam in continuare – daca sa organizam o licitatie, sau sa continuam cu cei cu care am colaborat si pana acum. Am cerut aviz, dar nimic. Am inteles ca asa s-a procedat si la alte scoli si mai sunt si alti copii care au ramas fara cantine”, explica directorul.

Aceasta spune ca s-a gandit deja sa amenajeze, impreuna cu parintii, o sala in cadrul institutiei de invatamant, une copiii sa poata lua masa in sistem de catering.

Reprezentantii Primariei Cluj Napoca spun ca municipalitatea nu are nicio obligatie sau responsabilitate vizavi de alegerea furnizorilor.

“Ei, in calitate de administratori, decid daca vor sau nu sa continue contractele cu furnizorii. Acestea nu sunt si nu au fost niciodata responsabilitatile municipalitatii”, spune Oana Buzatu, purtatoarea de cuvant a Primariei Cluj-Napoca.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 mins Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 4 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 4 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 4 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 6 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 6 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 7 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 8 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 9 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 18 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 23 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 1 day PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE