In vizor

Conducerea BNR Cluj isi tine veniturile la secret

Scris de 844

Nici unul din sefii Bancii Nationale a Romaniei (BNR) – Sucursala Cluj nu si-a notat in declaratia de avere pe anul trecut venitul obtinut in cadrul institutiei. In schimb, cativa nu s-au sfiit sa dezvaluie veniturile partenerului de viata, chiar daca acesta a lucrat in mediul privat. Cu totii au avut insa un an infloritor din punct de vedere financiar, si-a depus sume consistente in depozite bancare si au facut tranzactii imobiliare.

Ciprian Munteanu, director regional adjunct al BNR – Sucursala Regionala Cluj si-a deschis in 2013 un depozit bancar de 23.212 euro, iar in 2014 unul de 24.100 lei. In total, la sectiunea Active financiare, Moga a notat in declaratia de avere nu mai putin de 16 conturi, depozite sau active financiare deschise din 2007 incoace. Acesta mai detine 5 investitii in actiuni sau parti sociale, dar si un credit de 28.840 euro, contractat in 2008. Directorul s-a ferit sa isi noteze venitul realizat in cadrul BCR, la rubrica respectiva mentionand doar “conform contractului individual de munca”. In schimb, a notat sumele de 12.126 de lei, respectiv 4.739 de lei obtinute din inchirierea unor spatii. Alaturi de sotie, Munteanu detine o casa de vacanta si doua apartamente in Cluj-Napoca achizitionate in 2006, 2008 si 2009, precum si un Volskwagen cumparat in 2004.

Septimiu Moga, sef compartiment Inregistrari statistice si-a deschis anul trecut un depozit bancar de 21.107 lei, adaugandu-se, astfel, celorlalte 5 depozite, conturi sau fonduri de investitii detinute. Nici Moga nu si-a notat venitul realizat in cadrul institutiei in 2013. In schimb, acesta a destainuit venitul realizat de sotia sa, Manuela Augusta Moga, in valoare de 60.809 lei, de la Sc Novis Casa de Editura si Tipografie SRL. Declaratia sa de avere mai cuprinde numai apartamentul de 49 de metri patrati detinut in Cluj-Napoca din 1995 alaturi de sotie.

Mihail-Dragos Bolocan, sef serviciu la BNR Cluj a vandut in 2013 un apartament cu 62.000 de euro. Tot anul trecut, acesta a contractat un credit de 88.600 de lei, iar in 2014 unul de 90.000 de lei, unul de 45.000 de lei, precum si un overdraft de 43.000 de lei. Si Bolocan a notat la venituri textul “conform contractului individual de munca”, dupa care a adaugat sumele de 133, respectiv 196 de lei obtinute din dividende.

Adela Lidia Bonis, sef serviciu administrare resurse in cadrul filialei clujene a BNR si-a deschis, de asemenea, un depozit bancar in 2013, in valoare de 11.652 de lei, al patrulea activ financiar notat in declaratia sa de avere. Ea detine, alaturi de sot, un apartament de 49,8 metri patrati, cumparat in 1992.  Sotul sau, Valentin Puiu Bobis, a castigat anul trecut 21.450 de lei ca angajat la Posta Romana. 

Foto: anuala.roULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 13 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 14 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 15 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 2 days Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE