In vizor

Primăria Gilău, bună de plată: Banii încasați necuvenit, drept spor pentru accesarea fondurilor UE, trebuie returnați

Scris de 303

Reprezentanții Primăriei Gilău trebuie să returneze banii obținuți sub formă de spor pentru accesarea fondurilor europene. Este vorba de primarul Gelu Topan și viceprimarul Okos Carol, obligați să returneze sume de bani încasate necuvenit ca sporuri pentru accesarea fondurilor europene.

Neregulile privind calcularea greșită a acestor sporuri au fost constatate de auditorii Instituției Prefectului Județului Cluj, precum și a Asociației Comunelor din județul Cluj. Potrivit cluj24.ro, dispozițiile privind recuperarea sumelor de bani au fost transmise deja primarului Gelu Topan.

De altfel, neregulile au fost constatate încă din ianuarie 2021, însă numai recent – în 21 octombrie, au fost trimise dispoziții de recuperare a banilor.

E adevărat, sumele de bani nu sunt foarte mari: primarul Gelu Topan trebuie să returneze, începând cu 1 noiembrie 2021, 2.700 de lei, iar viceprimarul Okos Carol – 5.760 de lei. Conform dispozițiilor, banii vor fi recuperați în rate lunare.

„Începând cu data de 1 noiembrie 2021, se îndreaptă eroarea produsă din cauza calculării eronate a indemnizației lunare pentru implementarea de proiecte pe fonduri europene”, se arată în textul celor două dispoziții.

„Se recuperează suma de 5.760 de lei acordată necuvenit domnului ing. Okos Carol, viceprimarul comunei Gilău, începând cu 1 noiembrie 2021, în rate lunare de 180 de lei/lună, până la recuperarea acesteia, în termen de 2 ani și 8 luni”, se mai arată în dispoziția transmisă viceprimarului din Gilău.

„Se recuperează suma de 2.700 de lei acordată necuvenit domnului ing. Topan Gelu, primarul comunei Gilău, începând cu 1 noiembrie 2021, în rate lunare de 225 de lei/lună, până la recuperarea acesteia, în termen de 12 luni”, se arată în cealaltă dispoziție.

Cele două dispoziții au fost comunicate secretarului general al comunei, apoi transmise Prefecturii Cluj și publicate pe internet la adresa www.comunagilau.ro.

Ziar de Cluj semnala neregulile din cadrul administrației comunei Gilău, unde Poliția Economică efectua controale privind contractele de achziții. 

CITEȘTE ȘI: Poliția economică „în vizită” la Primăria Gilău

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 11 percheziții la sediile unor societăți comerciale și ale unei instituții publice din județul Cluj, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.  În cadrul perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate înscrisuri, ca urmare a derulării procedurilor de achiziție publică din perioada 2018-2021 și medii de stocare cu valoare probatorie în cauză”, anunța Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, în iulie 2021, după ce la sediul Primăriei Gilău au fost desfășurate percheziții într-un dosar penal ce viza procedurile de achiziție din ultimii trei ani.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la primăria Gilău într-un dosar de fals în înscrisuri oficiale în formă continuată. Sunt vizate achizițiile din perioada 2018-2021

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 54 mins Rautacisme
  A fost desființată o tabăra ilegală în Parcul Est. Administrația locală îi roagă pe clujeni să patruleze în locul Poliției locale care este pusă la îngrășat, să-și merite ”Prima de Osânză”
 • Acum 2 hours Justitie
  Bode vs UBB Cluj-Napoca începe cu o amânare
 • Acum 3 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 4 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 4 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 4 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 5 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 5 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 5 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 6 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 6 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE