In vizor

Primăria Gilău, bună de plată: Banii încasați necuvenit, drept spor pentru accesarea fondurilor UE, trebuie returnați

Scris de 303

Reprezentanții Primăriei Gilău trebuie să returneze banii obținuți sub formă de spor pentru accesarea fondurilor europene. Este vorba de primarul Gelu Topan și viceprimarul Okos Carol, obligați să returneze sume de bani încasate necuvenit ca sporuri pentru accesarea fondurilor europene.

Neregulile privind calcularea greșită a acestor sporuri au fost constatate de auditorii Instituției Prefectului Județului Cluj, precum și a Asociației Comunelor din județul Cluj. Potrivit cluj24.ro, dispozițiile privind recuperarea sumelor de bani au fost transmise deja primarului Gelu Topan.

De altfel, neregulile au fost constatate încă din ianuarie 2021, însă numai recent – în 21 octombrie, au fost trimise dispoziții de recuperare a banilor.

E adevărat, sumele de bani nu sunt foarte mari: primarul Gelu Topan trebuie să returneze, începând cu 1 noiembrie 2021, 2.700 de lei, iar viceprimarul Okos Carol – 5.760 de lei. Conform dispozițiilor, banii vor fi recuperați în rate lunare.

„Începând cu data de 1 noiembrie 2021, se îndreaptă eroarea produsă din cauza calculării eronate a indemnizației lunare pentru implementarea de proiecte pe fonduri europene”, se arată în textul celor două dispoziții.

„Se recuperează suma de 5.760 de lei acordată necuvenit domnului ing. Okos Carol, viceprimarul comunei Gilău, începând cu 1 noiembrie 2021, în rate lunare de 180 de lei/lună, până la recuperarea acesteia, în termen de 2 ani și 8 luni”, se mai arată în dispoziția transmisă viceprimarului din Gilău.

„Se recuperează suma de 2.700 de lei acordată necuvenit domnului ing. Topan Gelu, primarul comunei Gilău, începând cu 1 noiembrie 2021, în rate lunare de 225 de lei/lună, până la recuperarea acesteia, în termen de 12 luni”, se arată în cealaltă dispoziție.

Cele două dispoziții au fost comunicate secretarului general al comunei, apoi transmise Prefecturii Cluj și publicate pe internet la adresa www.comunagilau.ro.

Ziar de Cluj semnala neregulile din cadrul administrației comunei Gilău, unde Poliția Economică efectua controale privind contractele de achziții. 

CITEȘTE ȘI: Poliția economică „în vizită” la Primăria Gilău

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 11 percheziții la sediile unor societăți comerciale și ale unei instituții publice din județul Cluj, într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.  În cadrul perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate înscrisuri, ca urmare a derulării procedurilor de achiziție publică din perioada 2018-2021 și medii de stocare cu valoare probatorie în cauză”, anunța Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, în iulie 2021, după ce la sediul Primăriei Gilău au fost desfășurate percheziții într-un dosar penal ce viza procedurile de achiziție din ultimii trei ani.

CITEȘTE ȘI: Percheziții la primăria Gilău într-un dosar de fals în înscrisuri oficiale în formă continuată. Sunt vizate achizițiile din perioada 2018-2021

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours General
  Primăria Cluj-Napoca vine cu precizări la articolul nostru: ”Alianța Vestului n-a fost decât un mare fâs electoral (…)”: ”nu a achitat nici o sumă în contul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ALIANȚA VESTULUI”. În rest rămâne cum am scris: UN MARE FÂS ELECTORAL CU ZERO REALIZĂRI
 • Acum 16 hours General
  Copilă de 15 ani din Florești, căutată de familie. Dacă aveți informații sunați la 112
 • Acum 19 hours Din oras
  FIRMA CARE AMENAJEAZĂ MALURILE SOMEȘULUI a izbutit o nouă poluare cu ulei a apei în Cluj-Napoca. ABAST tace chitic, ei au problemele lor: cu numiri politice, cu sechestrări de persoane, cu mușamalizări de poluare voluntară…
 • Acum 19 hours Politica
  Marcel Ciolacu denunţă specula băieţilor deştepţi din energie: “România și-a vândut toată producția de energie pe 2022 (…) S-a dat la 200 -300 de lei!”
 • Acum 19 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță remanierea miniștrilor: “Se va face! Voi avea o discuție cu premierul”. Ciolacu nu a negat că vizați ar fi miniștrii Virgil Popescu sau Vasile Dîncu
 • Acum 20 hours Sanatate
  Sunt cu peste 5.000 de cazuri de COVID-19 mai multe decât în ziua anterioară. Clujul e în top
 • Acum 20 hours Politica
  Vasile Dîncu, despre posibila sa remaniere: “Fals!”
 • Acum 20 hours In vizor
  LĂCOMIA BĂNCILOR CRITICATĂ DUR de către Mugur Isărescu: “Au sărit calul și au dus ROBOR-ul peste dobânda-cheie. Au suprareacționat”
 • Acum 22 hours Editorial
  Alianța Vestului n-a fost altceva decât un mare fâs electoral cu ZERO realizări. Dar foame bolnăvicioasă de imagine a lui Emil Boc ne-a costat 165.000 EUR/an? Ne-a costat
 • Acum 22 hours General
  FURĂ ŞI FUGI: 27.000 de lei, în 25 de minute, atât a crezut că face un tânăr care a dat o spargere în Cluj. Visul s-a terminat cu cătuşe
 • Acum 23 hours General
  Peste 90% dintre clujeni s-au recenzat. Să vedem cu câţi poliţişti locali rămâne Emil Boc, să le dea SPOR DE OSÂNZĂ
 • Acum 1 day Eveniment
  Un camion a luat foc în Dumbrava, pe cel mai periculos drum din Cluj, DN1E60
 • Acum 1 day In vizor
  De ce îndeamnă Rafila ”pe toată lumea” să își ridice pastilele de iod de la farmacie. Că a dat o ”comandă” de 30 de milioane de euro la Antibiotice Iași și nu are cum să o distribuie populației
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE